Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Wildberries sırat köprüsünde: Ödemeler çok gecikti

Rusya’nın en büyük e-ticaret platformlarından Wildberries’te satıcılara yapılması gereken ödemelerde gecikme yaşanıyor. Marketplace satıcılarını temsil eden birlik, hükümetten soruna müdahale edilmesini istedi. Satıcıların temmuz ayının son haftasındaki satışlardan elde ettiği yaklaşık 20 milyar rublenin hâlâ ödenmediği, paranın en geç 26 Ağustos’ta aktarılması gerektiği belirtildi.
 
Wildberries, gecikmelerin satıcı hesaplarının yönetildiği sistemlere yönelik DDoS saldırılarından kaynaklandığını açıkladı. Şirket, güvenlik önlemlerinin bazı transferleri geçici olarak durdurduğunu ve paraların teknik işlemler tamamlandıktan sonra ödeneceğini belirtiyor. Ancak bazı ödemelerin standart yedi gün yerine 10-14 güne uzadığı bildiriliyor.
 
Kommersant'a göre belirsizlik özellikle küçük işletmeleri zorluyor. Satıcıların maaş, vergi, ürün alımı, lojistik ve kredi ödemelerini bu nakit akışına göre planlaması gerekiyor. Uzmanlara göre ödemeleri geciken tedarikçilerin yüzde 15-20’si yeni sevkiyatları azaltabilir veya geçici olarak durdurabilir. Gecikmelerin sürmesi, satıcıların rakip platformlara yönelmesine yol açabilir.
 
Sorun, Wildberries’in son dönemde yaşadığı lojistik sıkıntılarla da birleşiyor. Şirketin depo kapasitesinin yüzde 20’den fazlasını kaybettiği ve zararının 100-200 milyar rubleye ulaşabileceği öne sürülmüştü. Bu nedenle piyasada, ödeme gecikmelerinin yalnızca teknik bir sorun mu yoksa şirketin nakit akışındaki daha ciddi problemlerin işareti mi olduğu tartışılıyor.
 
 
9.9.2026
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Ukrayna krizinin bu yıl içinde çözülme ihtimali sizce nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved Юридическая информация
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Size daha iyi bir deneyim sunmak için çerezleri ve verileri kullanıyoruz.
Gizlilik politikamızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Kabul Et Reddet