Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Rusların okul aşkları: Yarısı kara sevdaymış...

Rusya’da yapılan araştırma, okul yıllarında yaşanan ilk aşkların insanların hafızasında uzun süre yer ettiğini teyit etti. Online tanışma platformu Mamba’nın araştırmasına göre Rusların yüzde 72’si okul dönemindeki romantik duygularını hâlâ hatırlıyor. Kadınlarda bu oran yüzde 76’ya çıkarken erkeklerde yüzde 72 seviyesinde kaldı. Ancak karşılıklı ilişkiye dönüşen okul aşklarının sayısı oldukça sınırlı kaldı.
 
Araştırmaya göre erkeklerin yüzde 45’i, kadınların ise yüzde 51’i okul yıllarında karşılıksız aşk yaşadığını söyledi. Gerçek ilişkiye dönüşen okul romantizmi yaşayanların oranı erkeklerde yüzde 12, kadınlarda ise yüzde 10 olarak ölçüldü. Erkekler en sık bakışlarla duygularını belli ettiklerini belirtirken ikinci sırada gizlice yazılan notlar yer aldı. Kadınlar da en çok bakışmalarla başlayan duyguları hatırlıyor ancak erkeklere kıyasla daha fazla kişi hislerini içine attığını söyledi.
 
Okul aşklarının yoğun duygusal sonuçlar doğurduğu da araştırmada dikkat çekti. Erkeklerin yüzde 27’si bu süreçte ağladığını veya ağır duygusal stres yaşadığını anlattı. Yüzde 21’i ders kırdığını, yüzde 18’i ise notlarının düştüğünü söyledi. Kadınlarda duygusal etki çok daha güçlü çıktı. Katılımcı kadınların yüzde 61’i gözyaşı ve yoğun duygusal çöküntü yaşadığını ifade etti. Her beş kadından biri okul başarısının olumsuz etkilendiğini belirtti.
 
Bugün Rusların büyük bölümü okul aşklarını nostaljiyle anıyor. Erkeklerin yüzde 57’si, kadınların ise yüzde 46’sı bu anıları sıcak duygularla hatırladığını söyledi. Erkeklerin yarısı, kadınların ise yüzde 46’sı yıllar sonra ilk aşkını yeniden bulmaya çalıştığını da kabul etti. Ancak birçok kişi geçmişteki duyguların yıllar sonra aynı etkiyi yaratmadığını, eski okul aşkıyla karşılaşınca hayal kırıklığı yaşadığını anlattı. Buna rağmen katılımcıların çoğu, hayatlarının en yoğun duygularını ergenlik döneminde yaşadığı görüşünde birleşiyor.
 
 
23.5.2026
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
2026'nın ilk çeyreği iş açısından beklentinizi karşıladı mı?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved Юридическая информация
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Size daha iyi bir deneyim sunmak için çerezleri ve verileri kullanıyoruz.
Gizlilik politikamızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Kabul Et Reddet