Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

"Rusya'da top-managerler 'tükenmişlik hissi' yaşıyor"

Rusya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, üst düzey yöneticilerin büyük bölümünün iş yükü ve ekonomik koşullar nedeniyle tükenmişlik yaşadığını ortaya koydu. Sosyal iş ağı Tenchat üzerinden 41 bin yöneticiye gönderilen anketi yanıtlayanların yüzde 78’i kendini tükenmiş hissettiğini belirtti. Yönetici kadrolar, artan rekabet, yüksek faiz ortamı ve yatırımlara erişimdeki zorluklar nedeniyle ciddi baskı altında. Üstelik maaşların uzun süredir artmaması, yükün daha da ağırlaşmasına yol açıyor.
 
Uzmanlara göre şirketlerde son dönemde yapılan işten çıkarmalar, kalan çalışanların üzerine fazladan görev bindirdi. Top-Managerler, ekiplerini yeniden organize etmek ve yeni yetkinlikler kazanmak zorunda kalırken stratejik analiz için zaman bulamıyor. Birçok yönetici, neredeyse tüm gününü toplantılar ve raporlamalarla geçirmekten şikâyet ediyor. Bu durum, işlerin kısa vadeli çözümlerle yürütülmesine ve yönetimde sert yöntemlere geri dönülmesine yol açtı.
 
RBC'nın aktardığı araştırmaya göre, maaşların sabit kalması, motivasyonu daha da düşürüyor. Artışlar sadece hızlı büyüyen teknoloji ve IT şirketlerinde gözlenirken diğer sektörlerde yöneticiler çoğunlukla ek primler ya da yan haklarla tatmin edilmeye çalışılıyor. Buna rağmen adayların maaş beklentileri yüksek. Örneğin finans sektöründe üst düzey yöneticilerin talepleri son üç yılda yüzde 15 ila 50 arasında arttı. Ancak riskler de büyüdü: yöneticiler hem yatırımcılar hem de denetleyici kurumlar karşısında çok daha fazla sorumluluk taşıyor.
 
Araştırmalar, bu tablonun yalnızca Rusya’ya özgü olmadığını, benzer bir eğilimin ABD ve Avrupa’da da görüldüğünü ortaya koyuyor. Küresel ölçekte en büyük sorunlardan biri haline gelen tükenmişlik, özellikle CEO ve üst düzey kadroların işten ayrılma eğilimini artırıyor. Yine de Rusya’daki yöneticilerin çoğu, tüm bu zorluklara rağmen görevlerinden vazgeçmeye niyetli değil. Uzmanlar, bazı liderlerin stresle başa çıkmak için değer odaklı çalışmayı, küçük başarıları fark etmeyi ve aile-iş dengesini korumayı öncelik haline getirdiğini belirtiyor.
 
24.9.2025

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Rusya’da yabancı çalışanların iş bulma koşulları sizce nasıl değişecek?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама