"Rus iş dünyası korunmak için savunma yatırımına hazır"
Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) Başkanı Aleksandr Şohin, Rus iş dünyasının sanayi tesislerini İHA ve hava saldırılarına karşı korumak amacıyla yeni hava savunma sistemlerinin oluşturulması için ortak finansman sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.
TASS'a konuşan Şohin, şirketlerin bu alandaki yatırımlarını teşvik etmek için yatırım vergi indirimlerinin kullanılmasını önerdi. Şohin, silahlı çatışma koşullarında üretim tesislerinin korunmasına yönelik yatırımların artırılması gerektiğini belirterek, olası bir siyasi uzlaşma sağlansa bile bu ihtiyacın ortadan kalkmayacağını vurguladı.
Şohin, Rus ekonomisinin uzun vadeli güvenliğinin sağlanması için sanayi tesislerinin korunmasına yönelik stratejik bir yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa ve NATO'nun askeri planlarının devam ettiğini savunan RSPP Başkanı, Rusya'nın da ekonomisini korumak için gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.
Şohin'in önerisi, Rusya'da şirketlerin savunma amaçlı yatırımlarının teşvik edilmesine ilişkin tartışmaların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de eylül ayında yaptığı açıklamada, sivil altyapıya yönelik saldırıların önlenmesi için hava savunmasının güçlendirilmesini gerekli gördüğünü belirtmişti.
Şohin'in gündeme getirdiği federal yatırım vergi indirimi uygulaması, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girdi. Ekipman ve maddi olmayan varlıklara yapılan yatırımların yüzde 3'ünün federal kurumlar vergisinden mahsup edilmesine imkân tanıyan uygulama kapsamında, 2025 yılı için ayrılan 150 milyar rublelik kaynağın yalnızca 26 milyar rublesi kullanıldı.
19.10.2026

Реклама