Sezon açıldı: 4 milyon rubleye mezuniyet elbisesi
Rusya'da mezuniyet sezonunun başlamasıyla birlikte lüks markaların koleksiyonlarında dikkat çekici fiyatlar ortaya çıktı. Moskova'daki TSUM mağazasında satılan ipek bir Giorgio Armani elbisenin fiyatı yaklaşık 4 milyon rubleye ulaşırken, bu rakam bazı Moskova çevresi dairelerinin fiyatıyla yarışıyor.
Uzmanlara göre pahalı mezuniyet kıyafetleri daha çok prestijin ön plana çıktığı seçkin özel okullarda görülüyor. Özellikle Rusya'nın güney bölgelerinde ailelerin düğün, mezuniyet ve benzeri kutlamalara daha gösterişli yaklaşması nedeniyle yüksek bütçeli kıyafetlere talep artabiliyor. Deyeva, Ermeni ve Gürcü aileler arasında da görkemli kutlamaların yaygın olduğunu vurguluyor.
Ancak böylesine pahalı kıyafetlerin ikinci el piyasasında kolay alıcı bulmadığı belirtiliyor. Uzmanlar, lüks elbise pazarının son yıllarda önemli ölçüde doyuma ulaştığını ifade ediyor. Buna karşılık pazar yerlerinde mezuniyet elbiselerinin fiyatları 2 bin 500 ila 18 bin ruble arasında değişiyor. Yine de kıyafet, kuaför, makyaj ve kutlama masrafları eklendiğinde bir mezuniyet gecesinin toplam maliyeti 100 bin rubleyi aşabiliyor.
2.6.2026

Реклама