Rusya'ya 71 lüks araç getirdiği için 5 yıl hapis cezası yedi
Almanya’nın Hessen eyaletindeki Marburg Eyalet Mahkemesi, 56 yaşındaki bir Alman vatandaşını Rusya’ya lüks otomobil kaçakçılığı suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın, yasa dışı yollarla ihraç edilen araçların değeri kadar, yaklaşık 5 milyon euro tutarında malvarlığına da el konulmasına hükmetti.
Karar, Frankfurt Savcılığı ile Essen Gümrük Soruşturma Dairesi tarafından ortaklaşa yürütülen soruşturma kapsamında açıklandı.
Yetkililere göre, sanık 71 lüks aracı üçüncü ülkelere yasal ihracat gibi göstererek Rusya’ya sevk etti ve böylece Avrupa Birliği’nin yürürlükteki yaptırımlarını ihlal etti.
Mart 2022’de yürürlüğe giren bu yaptırımlar, birim fiyatı 50 bin euroyu aşan lüks otomobillerin Rusya’ya ihracatını yasaklıyor.
5 Eylül 2023’te şüphelinin Lora kasabasındaki evi ve ofisinde yapılan aramalarda üç lüks otomobil ve yaklaşık 130 bin euro nakit paraya da el konuldu.
Mahkeme kaynakları, sürecin temyiz yoluna açık olduğunu belirtiyor. Soruşturma makamları, bu tür kaçakçılık faaliyetlerinin sadece ekonomik değil, siyasi sonuçları da olduğuna dikkat çekerek, benzer vakalara karşı daha sıkı takip yürütüleceğini vurguladı.
17.7.2025

Реклама