Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Rusya'da yabancılar için kritik hafta: Duma'da 5 tasarı birden

Rusya Devlet Duması, bu hafta "göç politikalarının iyileştirilmesi" ie gerekçelendirilen beş yasa tasarısını görüşmeye başlayacak. Tasarılardan üçü hükümet komisyonu tarafından onaylanmaya hazır. Bu gelişmeyi, Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, kendi Telegram kanalından duyurdu. Volodin'in açıklamasına göre, şu anda bu yasa tasarıları gerekli onay süreçlerinden geçiyor.
 
Volodin, yasa tasarılarının 1 Ekim'de Duma'ya sunulacağını ve çoğu milletvekilinin bu tasarıları desteklediğini belirtti.
 
Yasa tasarıları, ülkeye yasa dışı yollarla gelen göçmenlerin işledikleri suçların cezasının ağırlaştırılmasını ve organize gruplar tarafından gerçekleştirilen yasa dışı göçmen ticaretinin ağır suçlar kategorisine alınmasını içeriyor. Ayrıca, sahte belge düzenleme ve kullanımı ile ilgili suçlar için daha sert cezalar öneriliyor.
 
Bu yasa tasarıları kapsamında internet üzerinden yasa dışı hizmetler sunan sitelerin mahkeme kararı olmaksızın engellenmesi ve göçmenler için sınav kabulü sırasında aracılık eden kuruluşların yasaklanması da planlanıyor. Volodin, İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, sadece bu yılın ilk sekiz ayında 4 bin 500'den fazla sahte belge vakasının tespit edildiğini vurguladı.
 
Son olarak, Volodin, göçmenlere yönelik yasa dışı hizmet pazarının yıllık yüz milyarlarca rubleye ulaştığını belirterek, bu yasa değişikliklerinin halkın talepleri doğrultusunda hazırlandığını ifade etti.
 
Hükümet destekledi
 
Hükümet, yasa dışı göçmenlik ile mücadelede cezaları sertleştirmek için üç yeni girişimi onaylamaya hazırlanıyor. Bugün yapılacak toplantıda, yasa dışı göçmenliğin suç işlenmesi durumunda ağırlaştırıcı neden sayılacağı, belgelerin sahtecilik yoluyla düzenlenmesine yönelik cezaların artırılacağı ve yasa dışı göçmenlik organizasyonlarının cezalarının sertleştirileceği düzenlemeler değerlendirilecek. 
 
İlk yasa tasarısı, suç işleyen bir göçmenin ülkede yasa dışı bulunmasının, suçun ağırlığını artıracağını öngörüyor. Bu düzenleme ile yasa dışı göçmenlerin suç işlemesi durumunda daha ağır cezalarla karşılaşacağı belirtiliyor. 2024 yılı itibarıyla yasa dışı göçmenlerin işlediği suçların üç kat arttığına dikkat çekiliyor.
 
İkinci yasa tasarısında, yasa dışı göçmenlik amacıyla sahte belgeler düzenleyen şirketler için cezalar ciddi ölçüde artırılıyor. Mevcut durumda bu tür suçlar için öngörülen ceza 400 bin ile 1 milyon ruble arasındayken, yeni düzenleme ile bu miktar 5 ila 10 milyon ruble arasında olacak.
 
Son olarak, yasa dışı göçmenlik organizasyonlarını yönetenlere verilen hapis cezalarının alt sınırı da artırılıyor. Şu anda beş yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemenin asgari ceza süresi iki yıla çıkarılacak ve ağırlaştırıcı koşullarda bu ceza 8 ila 15 yıl arasında olacak.
 
Evlilik yasası
 
Yasa tekliflerinden birine göre Devlet Duması, göçmenlerin evlilik yoluyla oturma izni (VNZh) almasını zorlaştırmayı planlıyor. Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, göçmenlerin Rus vatandaşları ile evlendikten sonra üç yıl boyunca oturma izni başvurusu yapmalarını engelleyen bir yasa tasarısı sundu. Bu süre zarfında, şu anda sadece sekiz ay içinde başvuru yapılabiliyor ve hemen ertesi gün geçici oturma izni (RVP) için başvuruda bulunulabiliyor. Volodin, bu değişikliğin, sahte evliliklerin önüne geçmek amacıyla yapıldığını belirtti.
 
Volodin’un sunduğu tasarının amacı, göçmenlerin sahte evlilikler yoluyla oturma izni almalarını zorlaştırmak. Bu düzenleme sayesinde, göçmenlerin Rusya'da vatandaşlık alabilmek için evlendikleri kişilerin kimliklerini sahte evlilik yoluyla kullanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Özellikle, yabancıların yaşlı Rus vatandaşlarıyla evlenerek oturma izni almaya çalıştığı, bu nedenle yeni düzenlemenin bu tür sahte evlilikleri önleyeceği belirtiliyor.
 
30.9.2024

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Rusya ile Ukrayna arasında bu yıl içinde müzakerelere başlanma ihtimali sizce nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама