Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Rusyadan Sevgilerle

"Zelenskiy'nin meşruiyeti sona erdi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Belarus görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Moskova'nın Vladimir Zelenskiy'in meşruiyetinin sona erdiği gerçeğinden hareket ettiğini söyledi.
 
Putin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Mevcut Devlet Başkanı Zelenskiy'in meşruiyetinin sona erdiğinin farkındayız. İsviçre'de yapılacağı duyurulan konferansın amaçlarından birinin, bugünkü Kiev rejiminin sponsorları olan Batı toplumuna, görevdeki devlet başkanının ya da zaten faal olmayan devlet başkanının meşruiyetini teyit ettirmek olduğunu düşünüyorum."
 
Putin, Rusya'nın yasal belgeleri imzalarken kiminle muhatap olabileceğini ve olması gerektiğini anlaması gerektiğini söyledi.
 
Vladimir Zelenskiy'in görev süresi 20 Mayıs'ta sona ermişti. Ukrayna'da Devlet Başkanlığı seçimlerinin 31 Mart'ta yapılması ve yeni seçilen kişinin göreve başlaması Mayıs ayında gerçekleşecekti.
Sıkıyönetim ve genel seferberlik gerekçe gösterilerek seçim iptal edilmişti. Zelenskiy, seçimin şimdi yapılmasının 'doğru zaman olmadığını' söyleyerek, bu hususun geride bırakılması gerektiğini öne sürmüştü.
 
Putin, Rusya-Belarus görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, 2022'deki İstanbul anlaşmalarının hem Ukrayna hem de Rusya tarafına uygun olduğunu söyledi.
 
Putin İstanbul anlaşmalarına atıfta bulunarak şu cümleleri kaydetti:
 
"Prensipte Ukrayna tarafı anlaşmadan genel olarak memnun kaldı, Rus tarafı da memnun kaldı. Sonuçlandırılması gereken bazı noktalar vardı ancak genel olarak, tekrar ediyorum: Ukrayna tarafı bu belgeyi imzaladıysa, bu Ukrayna tarafının bundan memnun olduğu anlamına gelir."
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna ile müzakereleri yeniden başlatması halinde, yasal belgeleri imzalarken muhatap alabileceği ve alması gereken yetkililerin meşruiyetini anlaması gerektiğini söyledi.
 
Putin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Ukrayna ile barış görüşmelerine yeniden başlarken meşru yetkililerle muhatap olduğumuzdan tamamen emin olmalıyız. Bu soru Ukrayna'nın kendi içinde cevaplanmalıdır. Bence her şeyden önce parlamento, anayasa mahkemesi ya da diğer bazı makamlar bu sorunun cevabını vermeli."
 
 Vladimir Putin, İsviçre'deki konferansın hedeflerinden birinin Kiev rejiminin sponsorlarının Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in meşruiyetini teyit etmeleri olduğunu söyledi.
 
Rusya-Belarus görüşmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, "İsviçre'de yapılacağı duyurulan konferansın amaçlarından birinin, Batı toplumunun, bugünkü Kiev rejiminin sponsorlarının Zelenskiy'in meşruiyetini teyit etmesini sağlamak olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
 
Putin, Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu ancak Türkiye ve Belarus'ta daha önce varılan anlaşmalar temelinde ve sahadaki durumu dikkate alarak müzakerelere geri dönmenin mümkün olduğunu söyledi.
 
Putin açıklamasında şu cümleleri kaydetti:
 
"Şimdi görüşmelerin yeniden başladığını ve müzakerelere geri dönmemiz gerektiğini görüyoruz. Evet, dönsünler ama bir tarafın istediği temelde değil. Belarus ve Türkiye'deki müzakereler sırasında varılan prensip anlaşmaları temelinde ve sahadaki bugünkü gerçekler temelinde dönsünler."
 
 Putin, Rusya'nın Ukrayna ile barış görüşmelerinin yeniden başlatılması ve sağduyuya dayanması gerektiğini söyledi
 
Putin konuşmasında, "İş o noktaya gelirse elbette buna ihtiyacımız olacak. Ben barış görüşmelerinin ültimatomlarla değil, sağduyu ile ve sağduyuya dayalı olarak yeniden başlatılması gerektiği gerçeğinden hareket ediyorum. Ancak iş bu noktaya gelirse, elbette kiminle anlaşmamız gerektiğini ve kiminle anlaşabileceğimizi idrak etmemiz gerekecek" cümlelerini dile getirdi.
 
Putin, Rusya'nın nükleer silah taahhütlerine tamamen uyduğunu ve ihlal ettiği hiçbir şey olmadığını söyledi.
 
Aynı tatbikatlar NATO'da da düzenli olarak yapıldığını topraklarında ABD'nin taktik nükleer silahları bulunan NATO ülkelerine ait askerin de bu tatbikatlara katıldığını ifade eden Putin, "Rusya'nın bu alandaki taahhütlerine uyma konusuna gelince, tüm nükleer silah taahhütlerimize tamamen uyuyoruz. Burada ihlal ettiğimiz hiçbir şey yok. NATO bloğunun çalışmalarına kıyasla olağandışı hiçbir şey yok" cümlelerini dile getirdi.
 
 Putin, Rus savunma komplekslerinin ve taktik nükleer silahlarının Rusya ve Belarus sınırlarını güvenilir bir şekilde koruduğunu söyledi.
 
Rusya-Belarus görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında Putin, "Belarus topraklarında ortak bir bölgesel birlik grubu konuşlandırıldı. Rusya'nın modern savunma kompleksleri ve taktik nükleer silahları, tüm bunlar ülkelerimizin ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün batı sınırlarını güvenilir bir şekilde koruyor" cümlelerini dile getirdi.
 
Putin, Rusya'nın düzenli olarak stratejik ve stratejik olmayan nükleer caydırıcı güç tatbikatları gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmekte olduğunu söyledi.
 
Putin "Rusya düzenli olarak stratejik nükleer kuvvetler ve stratejik olmayan nükleer caydırıcı kuvvetler tatbikatları gerçekleştirmiştir ve gerçekleştirmektedir. Tek fark, stratejik olmayan nükleer kapasitenin bir kısmının Belarus topraklarına konuşlandırılmasından sonra, bunu Belaruslu müttefiklerimizle birlikte yürütüyor olmamızdır" dedi.
 
Putin, Rusya'nın Belarus topraklarında stratejik olmayan nükleer silahlarla tatbikat yaparak herhangi bir durumu körüklemeye çalışmadığını, her şeyin planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.
 
Putin, "Tüm stratejik olmayan nükleer silahların kullanıldığı tatbikatları planlı bir şekilde yapıyoruz, burada hiçbir şeyi karıştırmıyoruz, ancak söylendiği gibi her şey üzerinde çalışılmalıdır. Bu, herhangi bir başarısızlığa, hataya ya da tutarsızlığa izin veremeyeceğimiz bir alandır" dedi. (Sputnik)
 
24.5.2024
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама