Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
DÜNYA HABERLERİ

Sakhalin restoran İstanbul'a geldi

Rusya'dan çıkan ve gastromomi dünyasında ses getiren Sakhalin restoranları, Bodrum Yalıkavak Marina'daki başarısının ardından şimdi de Zorlu Center'da İstanbu piyasasına girdi. Geçen sezon Bodrum'da "yaz menüsü" 4 bin 800 lira olan restoranın İstanbul'a gelişin, Gazete Oksijen'de gurme Memet Özer yazdı: 
 
"İstanbul’a üst düzey bir Rus geldi!
 
Moskova, Dubai ve Bodrum’dan sonra şimdi de İstanbul’da açılan Sakhalin, Rusya’nın en büyük gastronomi grubu White Rabbit Family ailesinin önemli bir üyesi. Asya ve Akdeniz lezzetlerinden oluşan güzel bir sentez sunuyor
 
İlk kez Yalıkavak Marina içerisinde açılmıştı Sakhalin. Rusya’nın en büyük gastronomi grubu White Rabbit Family ailesinin önemli bir üyesi; Moskova, Dubai ve Bodrum’dan sonra şimdi de İstanbul’da. Ben ilk Bodrum’a açıldığı zaman da gitme fırsatı bulmuştum ve çok etkilenmiştim açıkçası. Özellikle deniz ürünü çeşitliliği, sergilenmesi ve pişirilme yöntemleri ile birlikte oldukça gösterişli bir hizmet veriyorlardı.
 
Mutfakta Alexey Kogay
 
Markanın yaratıcısı Şef Vladimir Mukhin, Michelin yıldızlı ünlü bir şef. Ve gerçekten de ününü restoranına yansıtmayı başarıyor. Burada yani İstanbul şubesinde, mutfağın başında Alexey Kogay bulunuyor. Onun da 20 yılı aşkın önemli yerlerde mutfak tecrübesi bulunuyor, daha önce Pan Asya ve Peru yemekleri servis edilen dünya çapında restoranlarda şeflik yapmış. Moskova’dan transfer olmuş ve kendisinin de Michelin yıldızı var. İstanbul’da şef Doğukan Kaya ile birlikte görev yapıyor.
 
White Rabbit Family grubu, Rusya ve yurtdışında 30’dan fazla restorana sahip. Grup kurucusu Boris Zarkov, GQ dergisi tarafından iki kez yılın restoran işletmecisi seçilmiş biri. Şef ise 2021’de “Dünyanın en iyi 100 şefi” sıralamasında 9. sırada yer almış, çok kıymetli bir isim. 
 
Sanat kokan bir mekan
 
Gelelim Sakhalin İstanbul’a… Giriş Zorlu’nun PSM arka giriş tarafında. RAFFLES otelinin lobi tarafından giriş de var. Burayı yeni nesil şehir restoranı olarak adlandırmak yanlış olmaz sanırım. Dünyanın önemli ve büyük şehirlerinde hizmet veren, gerçek lüks segmentte değerlendirebileceğimiz bir mekan. Dekorasyonu Geometry tasarım firmasının kurucusu mimar İrina Glik tarafından yapılmış. Sakhalin’in kurumsal dekorasyon tarzını İstanbul’a göre yorumlamış. Gerçekten çok özenli ve şık. Modern ama sanat kokan bir mekan. Girdiğiniz anda etkilenmemek mümkün değil. Restoranın merkezini, çiğ deniz ürünlerinin sergilendiği bir raw bar oluşturuyor. Girişteki Amerikan bar ve şarap kavı, adeta sizi içeriye davet ediyor. Restoran ve bar oldukça geniş bir dış mekana da sahip.
 
Buranın mutfağını, Asya ve Akdeniz lezzetlerinden oluşan güzel bir sentez olarak değerlendirebilirim. Çok geniş bir deniz mahsulü yelpazesine sahip olsa da lezzetli et ve makarna tabakları da göz alıcı. Burada karşılamadan servise kadar bir mükemmeliyetçilik söz konusu. Servis takımları, sunumlar ve servis personelinin tavrıyla birlikte kendinizi şımartılmış hissediyorsunuz.
 
Önden gelen ekmek ve yağ çok iyi hazırlanmış. Yine önden gelen avokado içinde hazırlanmış tartar çeşitleri gerçekten çok taze ve lezzetli. Sonrasındaki tuna, levrek ve ahtapot carpaccio ise mükemmel kelimesinin karşılığı. Ardından kırmızı havyar ve avokado ile sunulan, marul yaprakları ile hazırlanmış olan tabak da tam bir ustalık eseri. Burada biz bir patlıcan ülkesi olsak da, bana göre yediğim en iyi patlıcan tabaklarından birini sunuyorlar. İstiridye ve soya sosu ile servis edilen kızarmış patlıcan belki de menüde beni en çok etkileyen şeylerden biri oldu.
 
Daha sonra gelen suşi çeşitleri de çok iyi bir Japon lokantasını aratmayacak cinsten. Ürünlerin tazeliği, sos kullanımındaki denge, tam bir ustalık eseri. İnce turp yaprakları ile gelen atıştırmalıklar da birer küçük lezzet bombası. Ana yemek olarak iki çeşit makarna deneme fırsatı bulduk. Biri kral yengeçli (king crab) ve beyaz sosluydu. Olağanüstü demem yeterli olacaktır sanırım. Diğeri ise kırmızı sosla gelen ve ıstakozlu olandı. Tam bir başyapıt olarak hafızalarımıza kazındı.
 
Tatlı alternatifleri de çok geniş ve gösterişli. Özellikle içinden orman meyveleri fışkıran çikolatalı balon şeklinde gelen tatlıyı ve tiramisuyu tavsiye ederim. Bu arada çok özel kokteyller de hazırlıyorlar, özellikle kullandıkları baharatlar ve aromalar gerçekten farklı. Sonuç olarak ben çok beğendiğimi söylemek isterim. Sakhalin İstanbul’a çok yakışmış. Özellikle şehre gelen yabancılar için de üst düzey bir alternatif olmuş. Kendinizi şımartmak ve ödüllendirmek isterseniz deneyin derim. Sipariş verirken de paylaşmalık vermenizi tavsiye ederim."
 
3.2.2024

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама