"Yeri geliyor Ukrayna'dayız, yeri geliyor Rusya'dayız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik" dedi.
Sınır içinde ve dışında terör örgütlerine nefes aldırmadıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeri geliyor, Ukrayna'dayız, yeri geliyor Rusya'dayız. Niye, çünkü biz Türkiye'yiz" diye konuştu.
Erdoğan şöyle devam etti:
"Sınırlarımız içinde terör örgütlerine nefes aldırmadığımız gibi, sınırlarımız dışında teröristlerin tepelerine tepelerine biniyoruz. Bunu bizden önce yapıldığı gibi başkalarının emanet silahları ile değil, yerli ve milli imkanlarla imal ettiğimiz helikopter, SİHA'larla yapıyoruz. 21 yıl önce savunma sanayisi yüzde 70 dışa bağımlı bir ülkeyi dünyanın en modern silahlarını tasarlayan, üreten, ihraç eden bir ülke haline getirdik. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, enerjide ve daha pek çok alanda adeta çağ atlattık. Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine hadiselere müdahil oluyor, çözüm üretiyor, savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluşturabiliyoruz."
14.8.2022

Реклама