Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
DÜNYA HABERLERİ

Moskovalı erkekler: "Çok fazla kadın var"

Moskova’da gece hayatına adım atan herkes, şehirdeki belirgin cinsiyet dengesizliğini hemen fark ediyor. Barlar ve kulüpler, çoğunlukla kadınlarla dolup taşarken, erkekler ya bir köşede çekingen bir şekilde bekliyor ya da barda içkilerini yudumluyor. Kadınlar ise özgüvenli, girişken ve çoğu zaman kendi eğlencelerini yaratıyorlar. Geleneksel olarak erkeklerin yaptığı ilk adımı atma ve flört başlatma görevi, artık kadınların elinde.
 
Şehirlerin belirli karakterlere sahip olduğu söylenir ve Moskova’nın uzun süredir “kadın” bir şehir olduğu düşünülüyor. Ticaretin ve akademinin ağır bastığı, güçlü ve bağımsız kadın figürüyle özdeşleşen bu şehir, son yıllarda daha da “kadınsı” hale geldi. Özellikle son üç yılda yaşanan göç hareketleri ve savaş gibi faktörler, Moskova’daki kadın nüfusunun erkeklerden çok daha fazla olmasına yol açtı. Erkeklerin bir kısmı orduya katıldı, bazıları yurtdışına göç etti ve diğerleri de kırsal bölgelere geri döndü.
 
Bu süreçte Moskova’daki kadınlar, iş dünyasında ve kültürel hayatta daha aktif roller üstlenmeye başladı. Finans, sanat, moda ve teknoloji gibi sektörlerde etkinlikleri arttı. Kafelerde, ortak çalışma alanlarında, hatta şehirdeki sokaklarda bile kadınların belirgin bir şekilde daha fazla olduğu gözlemleniyor. Erkeklerin azınlıkta kaldığı bu yeni düzen, toplumsal dinamikleri de değiştiriyor. Moskova’da erkekler artık daha fazla rekabet gerektirmeyen bir flört ortamına sahipken, kadınlar seçim yapma konusunda daha fazla avantaja sahip.
 
Bu durum, Moskova’daki erkekleri ikiye bölüyor. Bir yanda, kadınların ilgisini fazlasıyla çeken ve rahat bir yaşam süren erkekler var. Öte yandan, eski düzenin kaybolmasından rahatsız olanlar da mevcut. Flört sürecindeki rekabetin azalması, bazı erkekleri pasif ve ilgisiz hale getirmiş durumda. Öyle ki, Moskova’da pek çok erkek, sosyal hayattan çekilerek video oyunlarına, sanata ya da içki kültürüne yöneliyor.
 
Öte yandan, Moskova’daki kadınlar için bu durumun dezavantajları da mevcut. Erkeklerin rahatlığı ve “fazla seçeneğe” sahip olmaları, ilişkilerde dengesizliklere yol açabiliyor. Ayrıca, Moskova’ya gelen yabancı erkekler, yerel erkeklerden daha avantajlı bir konuma geçiyor. Özellikle Batı Avrupa ve Balkanlar’dan gelen erkekler, Moskova’da romantik ilişkilerde daha aktif roller üstleniyor.
 
Uzmanlar, şehirdeki cinsiyet dengesizliğinin uzun vadede sosyal ilişkileri ve ekonomi üzerindeki etkilerinin daha da belirginleşeceğini öngörmekte. Erkek nüfusunun azalmasıyla birlikte, kadınların daha bağımsız ve kendi işlerine odaklanmaları kaçınılmaz hale geliyor. Moskova’nın geleceğinde, belki de artık erkeklerin yerine yeni “şehir maskotları” ya da farklı sosyal trendler şekillenmeye başlayacak.
 
(Moskviçmag dergisinden alıntıdır)
 
4.2.2025

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
İş hayatından 2025 beklentiniz 2024'e kıyasla nasıl?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама