"Rusya'da restoran menülerine % 20 zam yolda"
Rusya’da restoranların sonbahar döneminde fiyatlara büyük ölçüde zam yapması bekleniyor.
Novıye İzvestiya gazetesinin haberine göre, uzmanlar, yerli ve ithal ürün fiyatlarındaki artıştan dolayı Rusya’da bu sonbahar döneminde fiyatların yüzde 15-20 pahalanacağını öngörüyor.
Fiyatları artırmak istemeyen restoranların ise menülerinde değişikliğe gitmesi ve pahalı ürünlerin payını azaltmaları bekleniyor.
Şokoladnitsı adlı kafe zincirinin genel müdürü Oleg Podgornıy, “Menülerde fiyatlarda yüzde 15-20 artış bekliyoruz. Eskiden, örneğin porsiyon başına 690 ruble fiyatını geçmek istemezken, artık bu kuraldan vazgeçmek ve daha yüksek fiyatlar koymak zorundayız” dedi.
Podgornıy ayrıca, menülerin içeriğinde de değişikliğe gitmeleri gerekebileceğini söyledi.
Myaso i Rıba adlı restoran zincirinin kurucusu Sergey Mironov ise maliyetlerin yüzde 20-25 arttığını, menülerdeki fiyat artışının da bu seviyede olmasını beklediklerini belirtti.
15.9.2023

Реклама