"Özelleştirmeleri gözden geçirelim"
Uzun yıllar inkar ettikten sonra Wagner özel ordusunun kurucusu ve yöneticisi olduğunu kabul eden, son dönemde askeri operasyona asker toplamak için aktifleşen iş insanı Yevgeniy Prigojin, bu kez 90'ların başında yapılan özelleştirmelerle ilgili dikkat çeken eleştirilerde bulundu.
Prigojin’in sahibi olduğu “Konkord” şirketinin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Orsk kentine yaptığı seyahatle ilgili soruyu yanıtlayan Prigojin, uzun yıllardır milyarder Alişer Usmanov’a ait olan bir metalürji fabrikasının halka faydası olmadığını belirterek, yerel halkın 1990’larda yapılan özelleştirmelerin olumsuz etkilerini günümüzde de hissettiğini söyledi.
90’lardaki özelleştirmelere göndermede bulunan iş insanı, “Ülkede gezerken, bunun sonuçlarını gözden geçirmenin fena olmayacağını giderek daha sık duyuyorsun” dedi.
Business FM’e konuyu değerlendiren politolog Georgiy Vovt ise “Bay Prigojin'in değer yargıları onun subjektif görüşleri. Tanrıya şükür henüz devletin görüşünü yansıtmıyorlar” diye konuştu.
Vovt, diğer yandan, “saha komutanı” konumundaki bir kişinin makroekonomik konularla ilgili karar vermesine izin verilmesinin endişe verici olacağı yorumunu yaptı.
3.10.2022

Реклама