"Kendi amacına doğru yol alan birinin acı deneyimleri”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Putin, "Rusya tarihinde, kalkınmış fakat haritada güçlükle fark edilebilen kimi ülkelerde olduğu gibi, hiçbir şey yapmadan durabileceğimizi hissettiğimiz bir zaman hiç olmamıştır. Rusya her daim birtakım acı deneyimler yaşamıştır, zira kendi amacına doğru yol alan birinin herkesin malumu olan acı deneyimleri yaşamaması düşünülemez, bu her daim böyle olmuştur" dedi.
Sputnik'in haberine göre Putin Rusya'nın geliştirdiği en yeni kıtalararası balistik füze Sarmat'ın yıl sonunda orduda göreve başlayacağını belirtti. Putin, yüksek askeri eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerle Kremlin'de bir araya geldi.
Farklı uyruklardan askerlerin Ukrayna'daki özel askeri harekatta omuz omuza çarpıştığını söyleyen Putin, "Harekat sırasında savaşçılarımızın cesurca, profesyonelce, gerçek kahramanlar gibi mücadele etmesinden gurur duyuyoruz. Farklı uyruklardan Rus savaşçılar, birlik içinde, davalarının haklılığına inanarak, Rusya'nın büyük, yıkılmaz gücü olan halkımızın desteğiyle omuz omuza çarpışıyorlar" dedi.
Ülke yönetiminin günümüzdeki silahlı çatışmalardan çıkarılan dersler temelinde potansiyel riskleri ve tehditleri dikkate alarak Rusya Silahlı Kuvvetleri'ni geliştirmeye ve güçlendirmeye, ordunun muharebe kapasitesini kusursuz hale getirmeye devam edeceğinin altını çizen Putin, öncelikli alanlar arasında on yıllar boyunca ordunun ve filonun muharebe kabiliyetini belirleyecek olan yeni silah sistemleriyle birliklerin donatılmasının bulunduğunu kaydetti. Rusya lideri, ordunun ve donanmanın günümüzün gerekliliklerine uygun olarak tüm en önemli segmentlerde geliştirileceğini belirterek "Hiçbir şüphe yok ki, daha güçlü hale geleceğiz. Bu sürecin ne kadar etkili olacağı, büyük oranda sizlere bağlı olacak" diye konuştu. Yaptırımlara atıfta bulunarak Rusya'nın bir dizi teste tabi tutulduğunu anlatan Putin, mevcut kısıtlamaların aşılmakta olduğunu ve aşılacağını söyledi.
21.6.2022

Реклама