"Rus milyarderin oğlu Lamborghini ile gaziye çarptı"
Rusya'nın Yekaterinburg kentinde dün akşamı meydana gelen trafik kazasında mor renkli bir Lamborghini kontrolden çıkarak apartman binasına çarptı. Yerel medyada yer alan haberlere göre yaklaşık 500 bin dolar değerindeki aracın Rus Bakır Şirketi'nin (RMK) sahibi milyarder iş insanı İgor Altuşkin'e ait olduğu, direksiyonda ise oğlu David Altuşkin'in bulunduğu öne sürüldü.
Sverdlovsk Bölgesi Trafik Polisi, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve kazada en az bir yayanın yaralandığını açıkladı. Bazı Rus medya kuruluşları ise yaralı sayısının iki olduğunu, bunlardan birinin Ukrayna'daki özel askeri operasyona katıldıktan sonra tedavi gören, koltuk değnekleriyle yürüyen 23 yaşındaki eski amatör boksör Timur Halilov olduğunu yazdı. Haberlere göre Halilov kaburga kırıkları, kapalı kafa travması ve çok sayıda darbe nedeniyle hastaneye kaldırılırken, sürücü de başından yaralandı.
Kazanın nedeni konusunda farklı iddialar ortaya atıldı. Bazı görgü tanıkları Lamborghini'nin başka bir araç tarafından sıkıştırıldığını öne sürerken, polis bu bilgiyi doğrulamadı ve soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Forbes'a göre yaklaşık 4,9 milyar dolarlık servete sahip olan Altuşkin, RMK'nın kurucusu olmasının yanı sıra Rus Ortodoks Kilisesi'ne yaptığı bağışlarla da tanınıyor. Yerel basın, kazaya karışan otomobilin geçmişte de en az 16 hız ihlali cezası bulunduğunu iddia etti.
12.8.2026

Реклама