Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Lavrov-Fidan görüştü: Moskova'dan Ankara'ya teşekkür

Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dün Başkan Putin ile bir araya geldkten sonra bugün de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Lavrov, Türkiye’nin sağladığı olanakların Rusya-Ukrayna müzakereleri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Lavrov, görüşmede, “Dün [Cumhurbaşkanı Vladimir] Putin’in de ifade ettiği gibi, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler için sağladığı imkânları takdir ediyoruz” dedi.

Lavrov, iki ülke arasındaki işbirliğinin liderler düzeyinde kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Bakan, Türk tarafı ile gündemlerinin oldukça yoğun olduğunu ve bu durumun iki ülke liderleri arasında varılan mutabakatlar doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Lavrov, “Dün Kremlin’de Cumhurbaşkanı Putin ile yaptığınız görüşmede, iki tarafın da sonuç odaklı ve işbirliğini derinleştirmeye kararlı olduğu bir kez daha teyit edildi” diye ekledi.

Lavrov, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin Batı’nın engellemelerine rağmen gelişmeye devam edeceğine dikkat çekti. Dış ilişkilerdeki bu kararlılığın Kremlin’deki üst düzey görüşmelerde de bir kez daha teyit edildiğini kaydetti.

İki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin önemine değinen Lavrov, 25 Mayıs’ta imzalanan temel ilişkiler anlaşmasının 33’üncü yıldönümünü kutladıklarını belirtti. Ayrıca, ticaret hacminin 52 milyar doları aştığını ve bu rakamın düzenli bir şekilde arttığını ifade etti.
 
Haziran ayının sonlarında Moskova’da gerçekleştirilecek Türk-Rus Karma Ekonomik Komisyonu toplantısının ekonomik işbirliğine katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Lavrov, bu yıl Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının rekor kırdığını da belirtti.
 
Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunması konusunda Rusya ve Türkiye’nin görüşlerinin örtüştüğünü ifade eden Lavrov, bu bağlamda Suriye hükümetine gerekli yardımları sağlamaya hazır olduklarını aktardı. Ayrıca, Ortadoğu’daki diğer gelişmeler konusunda da yakın işbirliği yapabileceğinizi ekledi
 
Lavrov, Türkiye ile Rusya’nın müzakereleri sürdürme konusundaki kararlılığını yineleyerek, her iki ülkenin de sorunları çözme rubisinde önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.

Fidan da barış görüşmelerine Türkiye'nin katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Hakan Fidan iki günlük ziyaret kapsamında 26 Mayıs’ta Kremlin’de Cumhurbaşkanı Putin tarafından kabul edildi, aynı gün Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Vladimir Medinskiy ile bir araya geldi. 

Fidan bugün Ankara'ya dönecek.

27.5.2025

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Trump'ın barış müzakerelerinden sonuca varmadan çekilme ihtimali...
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама