Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

'Çıplak particiler'in tövbesi kâr etmedi: "Ceza yukarıdan"

Moskova'da ünlülerin geçen haftaki 'çıplak partisi' skandalının ardından dalga dalga yayılan tepkiler 'ceza furyası' başlattı. Önce eleştirileri "kaale almayan", ardından siyasilerin de tepkilerinin arttırmasıya Rus basınının deyişiyle "tövbe yarışına giren" ünlü isimlerin maddi kaynakları kesilmeye başlandı.
 
Ne olmuştu?  
 
Rusya'da devletin "geleneksel değerleri korumak için" yeni yasalar çıkardığı bir dönemde başkentte düzenlenen "çıplak ünlüler gecesi" yankı yaratmıştı. Moskova'nın önde gelen gece kuiüplerinden Mutabor'da 20 Aralık gecesi sadece özel davetlilerin katıldığı, konukların "maksimum çıplaklıkta" gelmeleri şartı koşulan partiyi, İnstagram fenomeni TV sunucusu Anastasiya Ivleyeva düzenlemişti. Fotoğraf ve videolaron sosyal medyada paylaşılmasıyla kamuoyuna yopun tepki olmuş, Ukrayna'da askeri operasyonda askerler ölğrken böyle bir partiyi düzenleyenlerin cezalandırılması talepleri artmıştı. 
 
Bugün bu konuda yeni gelişmeler yaşandı.  Moskova'da bir mahkeme partiyi organize eden blog yazarı ve TV sunucusu Anastasia Ivleyeva'ya karşı açılan 1 milyar ruble (yaklaşık 10 milyon dolar) tutarındaki tazminat davası başvurusunu değerlendirilmek üzere kabul etti.  Çok sayıda davacının ortak dilekçesinde, "çıplak partinin kendilerine manevi zarar verdiği" iddia ediliyor ve tazminatın askerler için kurulan Anavatan Savunucuları Vakfı'na aktarılması isteniyor. Anavatan Savunucuları Vakfı, Nisan 2023'te Vladimir Putin tarafından kuruldu. Amacı, Ukrayna operasyonuna katılanlara ve yakınlarına yardım etmek.
 
Bu dava haberinin ardından, Rusya TV kanallarına, partiye katılan Fiip Kirkorov, Dima Bilan, Lolita gibi ünlü popçuları yılbaşı programlarında TV yayınlarına çıkarılmaması talimatı verildiği bildirildi.
 
Ayrıca organizatör Anastasia Ivleyeva'nın MTS dahil çok sayıda şirketler sponsorluk ve reklam sözleşmelerinin iptal edileceği yazılıyor. Tinkoff Bank, bunun şirket için potansiyel bir risk olduğunu değerlendirerek Ivleeva ile işbirliğini durdurdu
 
Ivleyeva'dan Sobçak'a ilk açıklamalarında eleştirilere alaylı dille cevap veren bazı isimler daha sonra yayınladıkları videolarla özür dilediler. Ancak bu özürler tepkiyi dindirmedi.
 
M. Komsomolets gazetesi yazarı Dmitri Popov, çıplak partiye katılanların cezalandırılması kararının "yukarıdan geldiğini" söyledi ama kimi kast ettiğini yazmadı.
 
Popov, "Sözde elit yıldızlar bu parti için tövbe etmeye zorlandı" başlıklı yazısında, "Tepkilerin ardından en sonunda, 'zirvede' bir yerlerde, kibirli 'seçkinleri' dizginleyebilecek bir gücün ortaya çıkması sevindirici oldu. Tam olarak 'en üstten' geldi. Çünkü  sözde seçkinler, 'aşağıdan gelen' görüşü, yani halkın görüşünü umursamıyor. Yukarıdan gelen tepkiden sonra özür diliyorlar" dedi.
 
Önceki gelişmeler.
 
Moskova'da ünlülerin 'çıplak partisi' skandala yol açtı
 
Rusya'da devletin "geleneksel değerleri korumak için" yeni yasalar çıkardığı bir dönemde başkentte düzenlenen "çıplak ünlüler gecesi" yankı yarattı. Moskova'nın önde gelen gece kuiüplerinden Mutabor,  Rusya'nın pek çok ünlü isminin "çıplak" katıldıkları skandal partinin ardından gün gece güvenlk güçleri tarafından basıldı. Medyaya göre mekan, bu kez 2 bn 500 rubleden satılan "ikinci parti gecesi" başlamadan önce "suç iddialarının soruşturulması" amacıyla bir saat kadar kapatıldıktan sonra "normale" döndü. 
 
20 Aralık gecesi sadece özel davetlilerin katıldığı, konukların "maksimum çıplaklıkta" gelmeleri şartı koşulan partiyi, İnstagram fenomeni TV sunucusu Anastasiya Ivleyeva (fotoğrafta) düzenlemişti.
 
Medyaya göre gecenin davetiyeleri 1 milyon rubleden (yaklaşık 10 bin dolar) satıldı. 
 
Partiden sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Kseniya Sobçak'tan Fiiip Kirkorov'a kadar Moskova sosyetesinin ünlü isimlerinin "yarı çıplak" katıldıkları partide, bazı konukların neredeyse "anadan doğma" dolaştıkları görülüyor. Anastasiya Ivleyeva'nın İnstagram hesabından partinin fotoğraflarını paaştığı gönderisi 300 bine yakın "like" aldı 
 
"Çılgın parti" farklı tepkilere.yol açarken, bazı parti ve dernekler  başsavcılıktan partiyi "LGBT propagandası" açısından soruşturulmasını talep etmişti.
 
Devlet Duması milletvekili Maria Butina da İçişleri Bakanlığı, Roskomnadzor ve Kültür Bakanlığı'na soruşturma başvurusu yaptı.
 
Bazı gruplar, partiyi "devletin izlediği tüm politikalara bir darbe" olarak nitelendirdi ve etkinliğe katılan sanatçıarın boykot edilmesi çağrısında bulundu.
 
26.12.2023

 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама