Rusya'da seçimler öncesi Putin'e ruble hedefi sözü
Rusya’da ulusal para biriminde yaşanan rekor değer kaybının ardından hükümet, seçimlere kadar rubleyi güçlendirmek için kolları sıvadı.
Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Başkan Putin’e sunduğu raporda, önümüzdeki üç çeyrekte rublenin yaklaşık yüzde 10 değer kazanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Bugün 96,5 ruble civarında olan dolar kurunun aralık ayında 94,3 rubleye düşürülmesinin, rubledeki en hissedilir yükselişin ise devlet başkanlığı seçimlerinin olacağı önümüzdeki ilkbahar döneminde yaşanmasının beklendiği belirtildi.
Kommersant'ın haberleştirdiği rapora göre, Haziran 2024’te dolar kurunun 87,5 rubleye, euro kurunun 100 rublenin altına gerilemesi hedefleniyor.
Rusya’da dolar Moskova Borsası’nda 2023’ün başından itibaren ruble karşısında yüzde 32, euro yüzde 37 değer kazandı.
Rusya’da devlet başkanlığı seçimlerinin 17 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanıyor.
29.9.2023

Реклама