Oturma izni: Hangi ülkede mümkün?
Rusya vatandaşlarının oturma izni almak için en fazla tercih ettiği ülkelerde bu hakkı kazanmak için istenilen şartlar neler? Rus medyası bu konuyu mercek altına aldı.
Ruslar arasında popüler olan bazı ülkelerde sürekli oturum izni alma prosedürleri özetle şöyle:
Sırbistan
Herhangi bir gayrimenkul sahibi olmak. Bunun için en düşük fiyat sınırlaması yok. Ülkede ortalama gayrimenkul fiyatı, Belgrad ve büyük kentlerde 80 bin euro, küçük kentlerde 50 bin euro.
İlgili kurumlar, örneğin 10 bin euro’ya satın alınan ve yaşamaya elverişli olmayan bir konut sahibi olan kişilerin oturum izni başvurusunu reddedebiliyor.
Oturum izni 45 günlük sürede veriliyor.
Türkiye
Yabancı vatandaşların gayrimenkul sahibi olarak Türkiye'de oturum izni alabilmesi için gayrimenkulün değerinin, büyükşehirlerde en az 75 bin dolar, küçük şehirlerde ise en az 50 bin dolar olması gerekiyor.
Oturum izni alam süresi 2 ila 6 ay arasında değişiyor.
Güney Kıbrıs
Yerel inşaat şirketlerinden konut ya da ticari emlak satın alarak oturum izni sahibi olunabiliyor. Gayrimenkulün değerinin 300 bin euro (+KDV. Yüzde 19 ya da yüzde 5) olması gerekiyor. Oturum izni üç ila dokuz ay arasında veriliyor.
Birleşik Arap Emirlikleri
En az 205 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar uzun süreli oturum izni sahibi olabiliyor. Gayrimenkul değeri 545 bin dolardan fazlaysa oturum izni 10 yıl süreliğine veriliyor.
İspanya
En az 500 bin euro değerinde konut satın almak gerekiyor. Oturum izni alma süresi bir ay ila bir yıl arasında değişiyor.
Portekiz
Az nüfuslu kentlerde 280 bin euro, büyük kentlerde 500 bin euro gayrimenkul yatırımı şartıyla oturum izni veriliyor.
24.5.2023
Реклама