Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Rusların uyksuzuluk derdi: Melatonin satışları patladı

Rusya'da uyku düzenleyici olarak kullanılan melatonine olan talep hızla artıyor. Baza Telegram kanalının aktardığı verilere göre, 2025 yılında ülkede 8 milyondan fazla kutu melatonin satılırken, toplam satış hacmi 4,7 milyar rubleye ulaştı.
 
Nüfusa oranla en yüksek tüketim 10 bin kişiye 472,65 kutu ile St. Petersburg'da kaydedilirken, Magadan Bölgesi ve Murmansk Bölgesi de listenin üst sıralarında yer aldı.
 
Uyku bozuklukları uzmanı Nadejda Burko, melatoninin güvenli kullanım süresinin bir ayı aşmaması gerektiğini belirterek, daha uzun süreli kullanımın psikolojik bağımlılık, baş ağrısı ve gündüz yorgunluğu gibi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Burko ayrıca ilacın, kaygı, depresyon veya biyolojik saat bozukluğu gibi uykusuzluğun gerçek nedenlerini gizleyerek tedaviyi geciktirebileceğini ifade etti.
 
Uzmanlar, Rusya'da son yıllarda reçetesiz satılan uyku destekleyici ve sakinleştirici ürünlerin kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekiyor. Burko, uyku sorunları yaşayan kişilerin kendi kendilerine ilaç kullanmak yerine bir uzmana başvurmalarının daha doğru olacağını vurguladı. Bu arada daha önce yayımlanan resmi verilere göre, Haziran ayında Rusya'nın 85 bölgesinin 80'inde alkol tüketiminin gerilediği ve kişi başına yıllık ortalama tüketimin 7,62 litreye düştüğü bildirilmişti.
 
24.7.2026
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
TürkRus.Com'u hangi sıklıkla okuyorsunuz?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved Юридическая информация
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Size daha iyi bir deneyim sunmak için çerezleri ve verileri kullanıyoruz.
Gizlilik politikamızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Kabul Et Reddet