Moskova'dan sonra Petersburg da sular altında
7 Ağustos öğle saatlerinde St. Petersburg genelinde etkili olan kuvvetli sağanak, kentin birçok semtinde su baskınlarına yol açtı. Özellikle Prospekt Veteranov, Avangardnaya Caddesi ve Pargolovo civarında yolların hızla suyla dolduğu görüldü. Vatandaşlar, yağışın şiddetini sosyal medyada paylaştıkları görüntülerle gözler önüne serdi. Bir kent sakini, “Burada fena bir sağanak var, videoda çok belli olmuyor ama gerçekten çok kuvvetli” diyerek durumu özetledi.
Yağmur yalnızca şehir merkezini değil, çevre ilçeleri de etkisi altına aldı. Krasnoye Selo, Kolpino, Gatçina ve Kingisepp gibi bölgelerde de yoğun yağış bildirildi. Yandex.Haritalar verilerine göre saat 13:30 itibarıyla sağanak, neredeyse tüm St. Petersburg'u ve Leningrad Bölgesi’nin büyük kısmını kapladı. Nevski semtinde güneş zaman zaman bulutlarla mücadele etse de, diğer pek çok noktada gökyüzü tamamen kapandı.
Meteorolojik tahminlere göre, yağışlar saat 14:00’ten itibaren kent merkezinden yavaş yavaş çekilmeye, bölge dışına doğru kaymaya başladı. Uzmanlar, yağmurun tamamen etkisini yitirmesinin 17:00’ye kadar süreceğini öngörüyor. Yetkililer, olası taşkın ve trafik sorunlarına karşı kent sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bu arada 5 Ağustos’ta Kolpino semtinde bir günde, aylık ortalamanın yarısından fazlası kadar yağmur düştüğü bildirilmişti. Son günlerde sık sık yaşanan bu ani ve yoğun yağışlar, şehirde hava koşullarının dengesizleştiğine dair endişeleri artırıyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde benzer hava olaylarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.
8.8.2025

Реклама