Avrupa Birliği, yaptırımlara rağmen Rusya'dan ithalatını yüzde 59 artırdı
Moskova’ya yönelik ticari yaptırımlara devam eden Avrupa Birliği, buna rağmen son dönemde Rusya’dan ithalatını artırmaya başladı. Eurostat’ın verilerine göre, AB’nin Rusya’dan yaptığı ithalat ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 13,7 milyar euro’ya yükseldi.
Aynı dönemde AB’nin Rusya’ya ihracatı ise yüzde 45 artışla 6 milyar euro’yu buldu. AB’nin Rusya ile ticaret açığı bu dönemde 1,7 kat artarak 7,6 milyar euro olarak kaydedildi.
AB’nin dış ticaret fazlası 2017 Ocak ayında yüzde 63 azalarak 37,7 milyar euro’ya geriledi.
AB, Ukrayna’daki iç çatışmalar sonrası Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından, 2014 yılında Rusya’ya karşı ticari ve ekonomik yaptırımları yürürlüğe koymuştu.
AB ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımlardan dolayı kaybının 100 milyar euro'yu bulabileceği belirtiliyor. Olumsuz etkilenen pek çok AB ülkesi son dönemde yaptırımların kaldırılması talebini daha yüksek sesle dile getiriyor.
22.3.2017

Реклама