Hastaneden belediyeye: Kamu kurumları benzin peşinde
Rusya'da akaryakıt sıkıntısı kamu kurumlarının yakıt alımlarını da etkilemeye başladı. Son aylarda birçok bölgede benzin ve dizel ihaleleri iptal edildi ya da sonuçsuz kaldı. Samara'da bir sağlık merkezi, Tambov'da belediye araç filosu, Stavropol'de ise acil durum ekipleri için açılan ihalelere tedarikçi çıkmadı.
İzvestiya'ya konuşan uzmanlara göre temel neden, kamu ihalelerindeki sabit fiyatların hızla yükselen piyasa fiyatlarının gerisinde kalması. Şirketler bu nedenle akaryakıtı devlet kurumlarına satmak yerine serbest piyasada satmayı daha kârlı buluyor. Uzun ödeme süreleri ve sözleşme şartları da kamu ihalelerine ilgiyi azaltıyor.
Yakıt sıkıntısı nedeniyle Voronej, Rostov, Kaliningrad ve İrkutsk gibi bölgelerde araç başına litre sınırlaması getirildi. Oryol, Astrahan, Nijni Novgorod, Pskov, Lipetsk ve Kirov'da ise plaka numarasına göre dönüşümlü yakıt satışı uygulanıyor. Ambulanslar, itfaiye, polis, toplu taşıma ve belediye hizmetleri ise öncelikli olarak yakıt almaya devam ediyor.
14.7.2026

Реклама