Trene yetişemeyen taksiciye 20 bin ruble tazminat cezası
Moskova’da bir taksi şirketi, yolcunun trene yetişememesine neden olduğu gerekçesiyle yaklaşık 20 bin ruble tazminat ödemeye mahkûm edildi. Olayda taksi sürücüsü Kazan Tren Garı’na daha kısa yoldan gitmeye çalışırken yanlış yola saptı, güzergâh yaklaşık 12 kilometre uzadı. Yolcu gara ulaştığında Moskova-İjevsk treni çoktan hareket etmişti.
Olay 30 Temmuz 2025’te meydana geldi. Yolcu, Butırskiy Val’dan saat 17.44’te kalkacak trene yetişmek için 16.15’te konfor sınıfı bir taksi çağırdı. Sürücü 16.50’de hareket etti. Trafik sıkışıklığını aşmak için güzergâhı değiştiren sürücü daha sonra yolunu kaybetti. Navigasyon kayıtlarına göre 8 kilometrelik yol yerine yaklaşık 20 kilometre kat edildi.
Yolcu yeni tren bileti almak yerine mahkemeye başvurarak 8 bin 331 rublelik tren bileti ücretinin, 40 bin ruble manevi tazminatın ve İjevsk’e ulaşmak için aldığı uçak biletlerinin karşılanmasını istedi. Tver Bölge Sulh Mahkemesi taleplerin bir bölümünü kabul etti. Taksi şirketinin 8 bin 331 ruble bilet ücretini, 5 bin ruble manevi tazminatı ve 6 bin 665 ruble ceza ödemesine karar verildi. Böylece toplam ödeme 19 bin 996 ruble oldu.
Ancak uçak biletlerinin masrafı taksi şirketine yüklenmedi. Mahkeme, yolcunun uçak biletini kendi kararıyla aldığını ve bu harcamanın taksinin geç kalmasıyla doğrudan ilişkilendirilemeyeceğini değerlendirdi.
27.8.2026

Реклама