Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Ne Var Ne Yok?

Wildberries Türkiye'de

Eski bir İngilizce öğretmeni olan, dört çocuk annesi Tatyana Bakalçuk'un kocasıyla birlikte 2004'te kurduğu, kendisini dolar milyarderi yapan online satış sitesi Wildberries, Türkiye pazarına girdiğini duyurdu. "Rusya’nın Amazon’u”  olarak bilinen şirket, 5 milyondan fazla ürünü artık Türk müşterilerine de sunacak.

Bu yılın ilk 10 ayında yurt dışı cirosunu yüzde 43 artarak 24,7 milyar rubleye çıkaran Wİldberries, 163 bin uluslararası markadan yaklaşık 5,6 milyon ürünü Türkiye'de de tüketicilere ulaştıracak.

Şirket yakında online siparişler almaya başlayacak.
 
Wildberries şu anda ABD, Almanya, Fransa, İtalya, Letonya, Litvanya, Estonya, Moldova, Polonya ve İsrail dahil, 18 farklı ülkede faaliyet gösteriyor.
 
Şirketin başarı öyküsü TürkRus.Com'da daha önce şu haberlerle yer almıştı:

4 çocuklu, Rusya'nın en zengin kadını: 1,4 milyardan 13 milyar dolara!

Pandemi döneminde online satışların patlaması, Rusya’nın en zengin iş kadınının servetini dudak uçuklatan bir hızla katladı. Forbes'in Rusya'nın en zengin kadınları sıralamasında liderliği ilk kez geçen yıl ele geçiren Wildberries online mağazasının kurucusu Tatyana Bakalçuk,  1,4 milyar dolardan 13 milyar dolara çıkararak eşine rastlanmayan bir başarıya imza attı. 

 
En zengin kadınların toplam serveti yıl içinde 10.7 milyar dolardan 25.3 milyar dolara yükseldi.
 
Eski bir İngilizce öğretmeni olan, dört çocuk annesi Bakalçuk'un kocasıyla birlikte 2004'te kurduğu Wildberries, "Rusya’nın Amazon’u”  olarak biliniyor ve her yıl katlanarak büyüyor.
 
 
Şirket son bir yılda cirosunu yüzde 96 arttırdı ve 437,2 milyar rubleye çıkardı. 
 
45 yaşındaki Tatyana Bakaçuk’n serveti ise aynı dönemde yüzde 1200 arttı.
 
Forbes’un araştırmasına göre,  Rusya'nın en zengin kadınları listesinde inşaat yatırımlarıyla bilinen Inteko şirketinin eski sahibi ve Moskova'nın eski belediye başkanı Yuri Lujkov'un dul eşi Yelena Baturina ikinci sırada. Dergi, iş hayatından büyük ölçüde çekilen ve Avrupa’da yaşayan Baturina’nın servetini geçen yıl olduğu gibi 1,3 milyar dolar olarak tahmin etti.
 
Üçüncü sırada sosis-salam üretiminin lider şirketi Çerkizovo’nın ortaklarından Lidiya Mihaylovna yine 1,3 milyar dolarla yer aldı.
 
Daha sonra Spartak Moskova futbol kulübünün sahibi ve Lukoil petrol şirketinin ortağı Leonid Fedun’un eşi Yekaterina Fedun 900 milyon dolarlık servetiyle sıralanıyor. 
 
Svetofor adlı indirim mağazaları zincirinin ortaklarından Valentina Şneider ve ailesi 650 milyon dolarlar beşinci sırada. Şneider, Rusya'nın en zengin kadınları sıralamasına ilk kez girdi. 2020'de Svetofor en hızlı büyüyen süpermarket zinciri oldu. 2009'da Krasnoyarsk'ta yerel bir mağaza iken şirket şu an Rusya çapında cirosu 200 milyar rubleyi bulan bir zincir. 
 
 
Forbes’a göre, listedeki katılımcıların toplam serveti son bir yılda 10.7 milyar dolardan 25.3 milyar dolara yükseldi.
 
Rusya'nın en zengin kadınları listesi için TIKLAYIN
 
Bakalçuk'un başarı hikayesi
 
TürkRus.Com daha önce Bakalçuk'un başarılarını şu haberlere gündeme taşımıştı:
 

4 çocuklu öğretmen: 10,9 milyar dolar!


Bloomberg Milyarder Endeksi'nde, başarısına şapka çıkarılan Rusya'dan bir iş kadını var: Tatyana Bakalçuk. Koronavirüs günlerinde online satış mağazalarının talep patlaması yaşamasıyla, bu alanda Rusya'nın en büyük şirketi olan Wildberries'in kurucusu ve sahibi olan Bakalçuk'un serveti de katlandı. Aralık 2019'da serveti henüz "sadece 1 milyar dolar"dı. 

Genç iş kadını, Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre en zengin 15 Rusya vatandaşı arasında yer alıyor. Servetinin 10.9 milyar dolar olduğu tahmin edilen Bakalçuk, küresel milyarderler listesinde de 205. sırada yer alıyor.

 
Yılbaşından bu yana bir iş  kadınının servetinin yüzde 20 (yaklaşık 1.8 milyar dolar) arttığı hesaplanıyor. Wildberries'in cirosu geçen yıl ikiye katlandı ve 437,2 milyar rubleye (yaklaşık 6 milyar dolar) ulaştı.
 
Forbes ve Bloomberg listesinde giren zenginlerinin hemen hepsi petrol, gaz, metal şirketlerine sahipken,  Tatyana Bakalçuk'un sıfırdan kurduğu, geliştirdiği, kendi elleriyle var ettiği şirketiyle kazandığı başarı, hikayesini "benzersiz" kılıyor.

Daha önce İngilizce öğretmeni olarak çalışan, hem muazzam bir kariyer hem de dört çocuk yapan Bakalçuk hayatını şöyle özetliyor:

"Tüm bu zorlu yıllar boyunca kariyeri ve anneliği bağdaştırmak hiç zaman kolay değildi. Çocuklarımı haftalarca görmediğim oldu. Ama beni affedeceklerini umuyorum. "


TürkRus.Com, Bakalçuk'un başarısının Aralık 2019'da şu haberle duyurmuştu:
 

 

Rusya'nın ikinci kadın milyarderi, Forbes'un 'en dikkat çekici zengini' oldu
 
İngilizce öğretmenliğinden online satış şirketine uzanan yolda Rusya'nın ikinci dolar milyarderi kadını olan 44 yaşındaki Tatyana Bakalçuk, dünyanın vitrininde. Rusya'nın en büyük online perakende zincirlerinden Wildberries'in kurucusu ve sahibi olan Tatyana Bakalçuk, Forbes dergisinin "en dikkat çekici 10 yeni milyarder" listesinde ilk sırada yer aldı. Aralık 2019 itibarıyla Bakalçuk'un kişisel serveti 1 milyar dolar eşiğini geçti. 
 
Eski bir İngilizce öğretmeni olan, baba tarafından Kore kökenli Bakalçuk'un biyofizikçi olan kocası Vladislav'ın önce teşviği, sonra partnerliği ile 2004'te kurduğu Wildberries, 2018'de 1,9 milyar dolarlık gelire ulaşmıştı.
 
Forbes, Bakalçuk'un şirketinin Rusya'nın yanı sıra Belarus, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde iki milyona yakın müşteriye hizmet verdiğine dikkat çekiyor.
 
Rusya'da kişisel serveti 1 milyar dolar sınırını ilk geçen kadın Yelena Baturina olmuştu.  Baturina, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov ile evliydi.
 
Bakalçuk, Wildberries'ı 2004 yılında eşi ile birlikte kurmuş, sitede başta sadece Otto ve Quelle kataloglarından kıyafetler satılıyordu, şimdi ise çok çeşitli ürünler bulunuyor.
 
Siteyi her ay yaklaşık 60 milyon kişi ziyaret ediyor. Sitenin geçen yılki cirosu yüzde 72 artarak 118.7 milyar rubleye ulaşmıştı. Site, Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan'da faaliyet gösteriyor.
 
Wildberries Yandex, Mail.ru ve Avito'dan sonra 1.2 milyar dolarla Rusya'daki en değerli şirketler arasında yer almıştı.
2.12.2021

 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама