Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Rusyadan Sevgilerle

"Aşı karşıtlığı 1 milyon cana mal oldu"

Son eski gündür, her gün binin üzerinde can kaybı ile dünyada ilk sırada yer alan Rusya'da ağır tablonun ana nedeni olarak "aşı karşıtlığı" gösteriliyor. Dünyada ilk koronavirüs aşısını geliştiren ülke olmasına rağmen hala nüfusunun yarıdan azını aşılayabilen Rusya'da fatura her geçen gün ağırlaşıyor.
 
Komsomolskaya Pravda gazetesi, Rusya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısının günde bin değil, aslında yaklaşık 3 bin civarında olduğunu ileri sürdü.
 
Gazetede çıkan bir değerlendirmede Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerin daha sonraki günlerde resmi istatistik servisi Rosstat tarafından en az iki kat arttırıldığına dikkat çekildi.
 
Bunun temel nedeni, bakanlığın "sadece koronavirüs pandemisi nedeniyle ölümleri", Rosstat'ın ise "koronavirüsün de neden olduğu kronik hastalıklar dahil tüm ölümleri" hesaba katması.
 
Salı günkü bakanlık verilerine göre Rusya'da salgının başından bu yana 235 bin 775 kişi hayatını kaybetti.
 
Değerlendirmeyi kaleme alan Dmitri Olşanski, "fazla ölüm" tabir edilen hayatını kaybedenlerin gerçek sayısının şu anda 800 bin olduğunu, 2022 ocak ayı geldiğinde ise bu sayının 1 milyona çıkacağını belirtiyor.
 
Gazeteci, savaş yıllarına göndermede bulunarak bu sayıyı "Yeni 1914 yılı" sözleriyle niteliyor.
 
İktidara çağrıda bulunan Olşanski, "Eğer Batıda söylendiği gibi 'kanlı bir rejimsek' bu rejim kendisini artık göstersin ve zorunlu aşılamaya geçsin. Yoksa kaybımız Birinci Dünya Savaşı'ndaki gibi olacak." ifadelerini kullanıyor.
 
Rusya Birinci Dünya Savaşı'nda 2 milyon civarında asker kaybetmişti.
 
Çocuk hastalar...
 
Bu arada Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rusya'da yaklaşık 60 bin çocuğun Kovid-19 hastası olduğunu ve yarısında semptom bulunduğunu söyledi.
 
Rusya hükümetine bağlı Koronavirüsle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, ülkede Kovid-19'a yakalanan çocuklarla ilgili bilgi verdi.
 
Sputnik'in haberine göre Muraşko, "Bugün, küçük hastalarımız arasında yüzde 50'lik bir bölümün hastalığı semptomlarla geçirdiğini görüyoruz. Ülkemizde toplamda yaklaşık 60 bin çocuk, sağlık personeli tarafından tedavi ediliyor" ifadelerini kullandı.
 
Muraşko, daha önce yaptığı bir açıklamada, hastalığın çocuklar arasında geçen yıla kıyasla kat be kat arttığını söylemişti.
 
Rusya Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ülkedeki tüm koronavirüs vakalarının yüzde 12-13'ü 6-17 yaş arasındaki çocuklardan oluşuyor.
 
İlk sokağa çokma yasağı
 
Rusya'nın Sibirya bölgesinin doğusundaki Hakasya Cumhuriyeti makamları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemeye yönelik tedbirler kapsamında 28 Ekim’den 7 Kasım’a kadar sıkı kısıtlamalar uygulanması kararı aldı.
 
Büyük yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, taksi hariç tüm toplu taşıma hizmetleri durdurulacak.
 
Hakasya Başkanı Valentin Konovalov, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, salgın durumunun kötüleşmesi nedeniyle 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında sıkı tedbirler uygulama kararı aldıklarını belirterek, şunları ifade etti:
 
“Sürekli olarak hizmet veren işletmelerin çalışanları hariç, cumhuriyetin tüm sakinlerine belirtilen süre boyunca saat 22:00'den 06:00'a kadar bulundukları ikametgahlarını terk etmeme zorunluluğu getirilmiştir.”
 
Vatandaşlara kıstlamaları anlayışla karşılamaları ve aşı olmaları çağrısı yapan Konovalov, “Kısıtlamalar ekonomiye her şekilde zarar verecek, bu kaçınılmaz, ancak ödenen bu bedelin karşılığında olumlu bir etki elde etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Abakan, Çernogorsk ve Sayanogorsk kentlerinde toplu taşıma hizmetleri durdurulacak, Kovid-19 hastalığını geçirmiş veya aşı sertifikasına sahip taksi sürücülerinin çalışmasına izin verilecek.
Anaokullarından üniversitelere kadar tüm eğitim kurumları 27 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında tatilde olacak.
 
Söz konusu dönemde, eczaneler ve zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşlar izolasyonda kalacak. İşverenler, personelinin en az yüzde 50’sini uzaktan çalıştıracak.
 
27.10.2021

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама