Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAZARLAR

Moskovalı kızların bacakları, 'mühim şeyler' ve mevsim normalleri...

 

Fotoğraf albümü için tıklayın:

http://www.turkrus.com/component/option,com_zoom/Itemid,76/lang,/

Moskovalı kızların bacakları ve 'mühim şeyler'


Suat Taşpınar
Ekrandan taşan bol kravatlı görüntüler, dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi dili konuşursa konuşsun tüm klasik haber spikerlerine özgü o ağırbaşlı ses 'mühim şeylerden' bahsediyor. Dev enerji projelerini anlatıyor, döşenecek borulardan, harcanacak milyar dolarlardan dem vuruyor. Pencerenin altından, saçları belinde bir esmer afet, tepeden tırnağa 'marka' bağıran giysilerle aheste geçiyor. Odadaki nefis kahve kokusu, camın öbür tarafında kalan bahar kokusunu bastıramıyor. Siz yazın terine çoktan battınız muhtemelen; biz Moskova'da hâlâ alıngan bir baharla halvet halindeyiz.

Putin'in Cheney'ye attığı fırça, istikrar fonunda ne yapacağımızı bilmediğimiz 71 milyar dolar 'keş' para, Kremlin'e diklendi diye tutuklandığı söylenen uzak bir eyaletin valisi, akla ziyan artan emlak fiyatları filan, şu an asırlar kadar uzak gündem maddeleri... Daha 'mühim şeyler' var hayatta:

Mesela Moskova'nın kalp sağlığı için en tehlikeli, göz sağlığı için en yararlı, ruh sağlığı için en sarsıcı mevsimi gelip çattı. Mayıstan hazirana adım atmak üzereyiz. Tomurcuklar patlamaya, güzellikler arz-ı endam etmeye başladı, başlıyor. Kastım parklarda, bahçelerde göz kırpan nebat değil; ben caddelerde, sokaklarda dolaşanlardan söz ediyorum! Duruma göre 'tehlike, yarar ya da sarsıntı' yaratan 'unsurlar', güneşli havalarda kaldırımları arşınlıyor.

Geçende yaşı kemale ermiş bir arkadaş anlatıyordu ayaküstü: "Türkiye'den eşini Moskova'ya getireceksen bunu karakışın tam ortasında yapacaksın. O zaman 'Aman ben bu şehre hayatta gelmem, ne halin varsa gör' der ve sizi yalnız bırakır gider". ızahat ardından geldi: "Kışın hem şehir çekilmez oluyor, hem de herkes kat kat elbiseler, kürkler içinde dolaşıyor, 'tehlikeli unsurlar' fazla göze çarpmıyor. Yazın buraya gelip de sokaklarda tiril tiril dolaşan Rus kızlarının güzelliğiyle çarpılan kadınlar 'Hayatta kocamı Rusya'ya yalnız yollamam' diyor" diye izah etti.

Sahiden de öyle bir mevsim var Moskova'da. Kelebek ömürlü, kısacık bir yaz var. 'Moskova'da kış dokuz ay sürer, üç ay da yazı beklemekle geçer' sözüne hak verecek kadar kısacık. ışte kemiksiz en fazla iki ay süren bu güzel zamanların tadını çıkarmak lazım. ıç çamaşırlarının üst kısmının genellikle raflara kalktığı, minicik giysilerin narin vücutlarda eğreti ve fuzuli durduğu, rüzgârsız havalarda bile en iflah olmaz frikiklerin verildiği bir mevsim bu. Nâzım'ın Leipzig şiirinden tornistan yapıp "Moskovalı kızların bacakları gayet güzel, etekleri de gayet kısa / Hayatın bu kadar güzel olduğunu fark etmezdik, Moskovalı kızların bacakları böyle güzel olmasa" diye şiir yazdıracak mevsim...

Yararsız 'mühim gündemler'den başını kaldırıp hayatın ve aşkın kollarına atlamak için, hep ertelenen güzelliklerin yanağından bir makas alıp anı yakalamak için, hiç değilse masum flörtlerle, uçarı tebessümlerle, ruha cila olan komplimanlarla, birkaç dakikada başlayıp bitecek hızlı çekim aşkımsı heyecanlarla muazzam bir mevsimdir Moskova'da bohçasını açtığımız.

ışte bu mevsimde Moskova'da bir erkeğin yapabileceği en anlamlı iş, tercihen sokağa taşmış bir kafe masasında ya da kalabalık bir parkın manzaralı bankında oturup âlemi seyre dalmaktır. ıçkinizi yudumlarken, Tanrı'ya böylesine güzellikler bahşettiği için şükretmektir. Necip Fazıl'ın, kendisi reddetse de hayatın yücelttiği dizelerini hatırlamak ve "Her kadının bastığı yerde sanki kalbim var/ Kalbim ki vahşi bir zevk alır ezilişinden/ Ömrümüzün geçtiği yolda bana sorsalar/ Gidiyorum bir kadın bacağının peşinden" diye ince bilekleri dokunmadan okşamak gerekir.

Evde bilgisayar karşısında kelime ve anlam avcılığı yapmakla, sonuna dek okunmayacak yazılar teğellemekle vaktini heba edenler ise hayata ve Moskova'ya affedilmez bir günah işlemekle kalırlar! Hepsi o kadar.

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?



©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама