Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Kerç Boğazı'nda 11 ceset, 9 kayıp var... 8'i Türk vatandaşı 12 denizci kurtarıldı

Kırım'ın Kerç Boğazı bölgesinden geçen Tanzanya bayrakli  likid gaz  (LPG) taşıyan iki tanker, dün akşam saatlerinde yaşanan patlama sonrası alev aldı. Gemilerden birinden diğerine yakıt aktarımı yapılırken çıkan yangının ardından ölü sayısının 20'ye kadar çıkmasından endişe ediliyor. ,

Tanzanya Bayraklı Maestro ve Kandy gemilerinde dün Kerç Boğazı'nda çıkan yangın sonucunda 12 kişi kurtarıldı, 11 kişinin cesedi sudan çıkarıldı, 9 kişinin akıbeti ise bilinmiyor

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı (Rosmorreçflot) Basın Dairesi Başkanı Andrey Kravçenko, Kerç Boğazı'nda yanan gemilerden 8 Türk denizcinin sağ olarak kurtarıldığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Rosmorreçflot Basın Dairesi Başkanı Andrey Kravçenko, kayıp denizcilerin bulunması için arama çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kravçenko "8 Türk denizci sağ olarak bulundu, hepsi farklı gemilerde. Mercury römorkörü birkaç saat içinde Kerç'e ulaştırmak için yararlıları topluyor. Kente Kırım afet merkezinden doktorlar gönderiliyor. Kurtarma operasyonunda 8 gemi, 2 kurtarma römorkörü bulunuyor" dedi.

TASS ajansı ise resmi yetkililere dayandırdığı haberinde, "14 denizcinin cesedinin bulunduğunu, 6 kişiden halen haber alınamadığını, 12 kişinin de kurtarıldığını" bildirdi. 

İki gemide yangın devam ederken, Life.Ru'nın haberine göre yetkililer gemilerin yükü olan LPG gazının tamamı yanana kadar söndürmenin mümkün görülmediğini ve müdahale edilemeyeceğini bildiridler. 

Gemilerin 32 olarak açıklanan mürettebatının 16'sının Türk vatandaşı olduğu belirtildi. Geri kalanların çoğunun da Hintli olduğu sanılıyor. Ancak sabahın erken saatleri olmasına rağmen halen ne hayatını kaynedenlerin, ne kuttarılanların ne de kayıp sayılanların isim ve milliyetleri açıklanmış değil.

Yetkililer sabaha doğru Karadeniz'de havanın bozması yüzünden kurtarma-arama çalışmalarının imkansız hale geldiğini, helikopterlerle bölgede uçulduğunu duyurdular. 

Gemilerin sahiplerinin Türk olma ihtimali olduğu bildirildi.

Rusya Denizcilik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, gemiler yan yana iken birinde patlama meydana geldiğini yangın çıktığını duyurdu. Gemilerden birinden diğerine yakıt transferi yapılırken patlama yaşandı.  Gemilerden birinde başlayan yangın, kısa sürede diğerine sıçradı. Önce yangını söndürmeye çalışan mürettebatın balarılı olamayınca, yayılan yangından canlarını kurtarmak için denize atladıkları haber veriliyor.

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosmorreçflot), Kerç Boğazı'nda meydana gelen kaza ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Ajansın basın dairesi, Sputnik'e yaptığı açıklamada yangındaki ölü sayısının 11'e ulaştığını, 12 kişinin kurtarıldığını, 5 kişininse yerlerinin henüz tespit edilemediğini aktardı.

Rosmorreçflot yetkilisi, "11 kişi hayatını kaybetti, 12 denizci kurtarıldı, 3 kişi kurtarma ekiplerinin gözü önünde sulara gömüldü, 5 kişininse suda mı olduğu, yoksa yanan gemilerde mi kaldığı bilinmiyor" diye konuştu.

"Candy" adlı gemide 9'u Türk olmak üzere 17 mürettebat, "Maestro" adlı gemide ise 7'si Türk  vatandaşı üzere 14 kişinin bulunduğu haber veriliyor.  7 de Hint vatandaşının gemilerde bulunduğu haber veriliyor. Bölgeye giden kurtarma ekipleri aralıksız çalışıyor.
 
Yetkililer, 12 yaralının Kerç Limanı'ndan ambulanslarla Kırım'daki hastanelere yollandığını açıkladılar.
 



Yetkilier, gemilerin Tanzanya bandıralı olduğunu duyurdu.

Yardım çağrısına etraftan 10 kadar geminin yetiştiği, mürettebatın tahliyesi ve yangını sürdürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Olayda can kaybı ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi yok.

Yanan likit gaz tankeri "Candy" 1992'de inşa edilen 99 metrelik bir tankeri. Fotoğrafı:



Diğer LPG tankeri "Maestro" ise 1990 yapımı ve 100 metre uzunluğunda. Kayıtlarda bu geminin son bulunduğu liman olarak Zonguldak görünüyor.

Bu arada MK gazetesine konuşan bir denizcilik uzmanı, Tamzanya bandıralı görünen gemilerin aslında Ukrayna'ya ait olduğunu iddia etti.

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  Kerç Boğazı'nda yaşanan gemi yangını konusunda "Konuyu yakinen takip ediyoruz. Sahiplerinin Türk olma ihtimali var" dedi.


21.1.2019


 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама