Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Putin'den Türk halkına taziye

İstanbul'daki terör saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türk halkına başsağlığı dileklerini ilettiği açıklandı. Putin mesajında, "Dünmeydana gelen terör olayından dolayı üzüntü duyuyor ve terör kurbanlarının acısını paylaşıyoruz" dedi.

Rus lider bu mesajı, Moskova'da  Rus ve Alman öğrencilerin 2 Dünya Savaşı anısına buluştukları bir toplantıda yaptı.

Putin, çocuklarla sohbeti sırasında onların barış projelerini överek, "Türkiye'de yaşanan gibi korkunç olayların olmaması için uygun ortamlar yaratılması  dileğinde bulundu.

Bu arada Putin-Erdoğan telefon görüşmesi de saat 12.00'de başladı. Yakında iki taraftan da açıklama yapılmasıe beklrniyor.

"BAŞINIZ SAĞOLSUN"

Bu arada Duma Başkanı Sergey Narışkin de İstanbul'da yaşanan saldırı için Türkiye'ye başsağlığı diledi. Narışkin, bu olayın "terörizme karşı mücadele için güçlerin birleştirilmesi gerektiği gerçeğine işaret ettiğini" vurguladı.

Rusya Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, oların ardından Twitter'dan bir mesaj paylaştı.

Puşkov, "Terörün kurbanları dünyanın her yerinde masum insanlar. İstanbul, Brüksel, Paris'deki korkunç olaylar biz Rusya'dakiler için anlaşılır bir acı. Saygıyla eğiliyoruz. Başınız sağolsun" dedi.

Rus medyasında haberler geniş yer bulurken, okur yorumlarında yüzlerce Türkiye'ye başsağlığı mesajı yer aldı. Pek çok Rus, bu olayın uluslararası teröre karşı tüm ülkelerin işbirliği yapmasının önemini arttırdığına bir kez daha dikkati çekti.

PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Bu kanlı saldırının gölgesinde, iki ülke devlet başkanları Erdoğan ile Putin'in bugün öğlen 12.00 için planlanan telefon görüşmesi gündemde. Putin'in bu vesile ile Erdoğan'a Rusya halkı adına taziyelerini bildirmesi bekleniyor.

Terör bir kez daha İstanbul'u vurdu... Bir kez daha onlarca masun insan, uluslararası terörün kurbanı oldu...  Dün akşam saatlerinde İstanbul’un Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen intihar saldırılarında en az 36 kişi hayatını kaybetti. En az 147 yaralı var. Eylemi IŞİD'in yaptığı sanılıyor.

The Washington Post gazetesi Bağdat muhabiri Loveday Morris, Twitter mesajında saldırının "IŞİD'in hilafet devketini ilanının ikinci yıldönümüne denk geldiğine" dikkati çekti. 

Üç canlı bomba tarafından düzenlendiği belirtilen saldırılara ilişkin görüntüler, polisin müdahalesinin daha da ağır bir tablonun ortaya çıkmasını önlediğini ortaya koydu. Rus basaını uluslararası ajanslara dayanarak, saldırıların dış hatler terminali girişi ile park yerinde olduğunu duyurdu. Görüntülerden saldırganın önce terminalin içinde ateş eteye başladığı, insanların kaçıştığı, ardından da patlamanın olduğu görülüyor.

Saldırılara ilişkin her türlü haber ve görüntüye Türkiye'de, internet medyası dahil karartma getirildi. Başbakan Yıldırım olayda baş şüphelinin, terör örgütü IŞİD olduğunu açıkladı.

Saldırıda ölenlerin kimliklerinin tespitine çalışılıyor.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, olayda ölen ya da yaralanan Rusya vatandaşı olup olmadığına dair henüz bir bilgi olmadığını duyurdu.

Rossiyskaya Gazeta ise, kendi kaynaklarına dayanarak bir Rus yaralının hastaneye kaldırıldığını yazdı.

RUSYA'DA DA İLK HABER...

Patlama haberi Rusya'da da "flaş haber" olarak kamuoyuna duyuruldu.

K. Pravda gazetesinin manşetindeki haberde, Rus uzmanların görüşleri yansıtılırken "Eylemler birkaç hafta önceden planlanıyor, Erdoğan'ın Putin'den özür dilemesiyle ilişkili olamaz" görüşü başlığa çıkarıldı.

Aeroflot,akşam Moskova'dan İstanbul'a tarifeli uçuş yapan uçağın rotasından geri dönerek Şeremetyevo havaalanına indiğini duyurdu. Yarın yapılacak uçuşlar da ertelendi.

THY'nin Moskova uçuşları da belirsiz bir tarihe kadar ertelendi.

Medvedev'den Türk mevkidaşı Yıldırım'a taziye telgrafı

Sputnik News'ün haberine göre Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin öldüğü, 239 kişinin de yaralandığı terör saldırı nedeniyle Türk mevkidaşı Binali Yıldırım'a bir taziye telgrafı gönderdi.

Medvedev telgrafta, "Hem hükümetim hem de kendim adına İstanbul'daki uluslararası havaalanında gerçekleşen terör eylemi nedeniyle derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Telgrafta, "Bu barbarca suçu kararlı bir dille kınıyoruz. Yaşanan trajedi uluslararası toplumun tamamının terör tehdidi karşısındaki ortak çabalarının önemini vurguluyor" denildi.




28.6.2016
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама