Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Rusya’dan en son haberler: Göstericiler Türk büyükelçiliğinin camlarını kırdı...

Moskova'daki Türk Büyükelçiliği önünde bu sabahtan itibaren toplanan birkaç yüz kişilik gösterici grubundan bazı kişiler elçilik binasını taşladı. Pek çok odanın camları kırıldı. Polis duruma müdahale ederek göstericileri dağıttı. 7. Rostovski Sokağı'ndaki büyükelçilik binası etrafında çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.,

SON DAKİKA// Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından dakika dakika gelişmeler, açıklamalar, yorumlar... Moskova’dan en son haberleri sürekli güncelleyerek sizinle paylaşıyoruz:

20.30: Rus NTV televizyonu, Moskova'da Türk Büyükelçiliği binasına taşla saldıraralk binanın camlarını kıran göstericilerden 10'unun gözaltına alındığını haber verdi.

18.49: Reuters’ın haberine göre Adil Rusya partisi lideri Sergey Mironov, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Az önce, Türkiye tarafından 1915’te gerçekleştirilen Ermeni soykırımını inkar edenlerin sorumlu tutulmasıyla ilgili bir yasa tasarısı sunduk” dedi. Rus parlamentosu, 1995 yılında ‘Ermeni soykırımı‘nı resmen tanımıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl Rusyalı Ermenilere gönderdiği mektupta, “24 Nisan 1915, insanlık tarihinin en korkunç ve dramik olaylarından biri olan Ermeni halkına soykırım nedeniyle kederli bir gün” demişti.

18.46: Rusya Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden teröristlerin nasıl finanse edildiği hakkındaki bilgileri incelemesini isteyecek. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’yi eleştirdiği açıklamada, “BM Güvenlik Konseyi’nden teröristlerin nasıl finanse edildiğine ilişkin verileri incelemesini isteyeceğiz” dedi.

16.50: Sputnik News'in haberine göre, Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağından paraşütle atlayıp sağ kurtulan ikinci pilot, Türk hava sahasını ihlal etmediklerini söyledi: “O bölgeyi avcumuzun içi gibi iyi biliyoruz. Türk hava sahasına bir saniye bile girmedik. Türkiye’den görsel ya da sesli hiçbir uyarı almadık." 

15.46: Ria'nın haberine göre, Rusya Futbol Birliği, futbol kulüplerine kış kamplarını Türkiye'de yapmaması tavsiyesinde bulundu. Lokomotiv Moskova kulübü başkanı Olga Smorodskaya ise, takımın Türkiye'de kamp yapma kararını değiştirme niyetlerinin olmadığını açıkladı. Rubin Kazan'dan da benzer açıklama geldi.

15.40: Ria'nın haberine göre, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Başkanı Valentina Matviyenko, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesini, IŞİD'e karşı "büyük koaliyon" kurulmasını engellemeye yönelik atılan bir adım olarak değerlendirdi. 

15.12: Ria'nın haberine göre, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya'nın uçağın düşürülmesine cevap olarak IŞİD'e saldırıları yoğunlaştıracağını düşündüğünü söyledi. 

15.11: Rusya'da faaliyet gösteren bazı Türk işadamları, sınır kapılarında Türkiye'den gelen malların girişinde sıkıntılar yaşanmaya başlandığını haber veriyor.

14.59: Ria'nın haberine göre, Pegas Turistik, Rusya'dan Türkiye'ye yaptığı turları 26 Kasım-29 Aralık tarihleri arasında durdurduğunu açıkladı.

14.55: Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin başkanı Valentina Matviyenko, Türkiye'den özür dilemesini beklediklerini söyledi. 

14.40: Moskova'daki Türk büyükelçiliği önünde bu sabahtan itibaren toplanan birkaç yüz kişilik gösterici grubundan bazı kişiler elçilik binasını taşladı. Pek çok odanın camları kırıldı. Polis duruma müdahale ederek göstericileri dağıttı. 

14.26: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov basın toplantısı düzenliyor. Rus uçağının düşürülmesinin "planlanmış bir provokasyona" benzediğini belirten Lavrov, Uçağının düşürüldüğü bölgede yalnızca militanlar yok, burada teröristlerin tesisleri de var" dedi. 

14.10: Sputniknews haberine göre Rusya Dışişleri, dün düşürülen Rus uçağı konusunda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ne 'sert tepki' verildiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan birinin Lazkiye'deki üsse götürüldüğünü açıkladı. RT'ye konuşan pilot "İyiyim" dedi. 

11.14: Duma Komünist Parti milletvekillerinden Valeri Raşkin ve Sergey Obuhov, Türkiye ile yeniden vize rejimine dönülmesi için Başkan Putin ve Dışişleri Bakanı Labrov'a yazılı olarak başvurdu. Russkaya Planeta'nın haberine göre, milletvekilleri IŞİD militanlarının Türk pasaportu ile Rusya'ya girebileceklerini savundular.

11.07: Rusya'nın Paris'deki büyükelçisi, düşürülen uçağın pilotlarından birinin Suriye ordusuna bağlı savaşçılar tarafından kurtarıldığını doğruladı. Diğer pilot ölmüştü. Sputniknews'in haberine göre, Rusya'nın Fransa Büyükelçisi Alexandre Orlov, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağındaki pilotlarından birini Suriye ordusunun bulduğunu söyledi. Europe 1 radyosuna konuşan Orlov, "Uçaktaki pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralandı ve karadaki cihatçılar tarafından vahşice öldürüldü. Diğer pilot ise kaçmayı başardı ve son bilgilere göre, Suriye ordusu tarafından bulundu. Bu pilotun şu anda Rusya'nın hava üssüne götürülüyor olması lazım" ifadelerini kullandı.

11.04: Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), Türkiye’den bir şirketten geçici olarak tavuk eti ithalatına yasak getirdiğini açıkladı. CP Standart Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirkorti şirketine uygulanan yasağın, şirketin ürünlerinde zararlı bakteri bulunmasından kaynaklandığı kaydedildi.

10.55: Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili olarak Moskova’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni (Ümit Yardım) sert bir şekilde uyardığı bildirildi. Haberi, Dışişleri kaynaklarına dayanarak RİA geçti.
 
Fotoğraf: Filip Kireyev

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама