Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Putin: "Bana 3-4 günde bir koronavirüs testi yapılıyor, hepsinin sonucu negatif"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisine üç-dört günde bir koronavirüs testi yapıldığını, şimdiye dek bunların hepsinin negatif çıktığını söyledi. Rusya lideri Putin Rossiya-1 televizyonuna verdiği röportajda, kendisine ne sıklıkta koronavirüs testi yapıldığı sorusuna cevaben, “Düzenli olarak, üç-dört günde bir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı bu testlerinin her birinin negatif mi çıktığı sorusuna ise “Tanrı’ya şükür evet” yanıtını verdi.

Rusya lideri ülkesinde koronavirüsün yayılımını engelleme tedbirleri kapsamında mart ayından itibaren kendisini Moskova’nın hemen dışındaki Novo-Ogaryovo konutunda karantina altına almıştı. Görüşmelerini de buradan video-konferans yöntemiyle sürdürmüştü.

Şimdiye dek Rusya’da Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ve Başbakan Mihail Mişustin dahil hükümetten birkaç kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Hepsi tedavinin ardından iyileşip görevlerine geri dönmüş durumda.

Putin, ülkesinin, yeni koronavirüs pandemisinin altından başı dik ve minimum zararla kalkacağına inandığını söyledi. Rusya lideri, pandemi koşullarında bile ülkesinde enflasyon oranının yüzde 4 olmasını beklediklerini kaydetti.

Rusya lideri Vladimir Putin, Rossiya-1 televizyonuna demecinde, “Rusya’nın her şeyi atlayacağına, her şeyin geçeceğine inanıyorum; geriye de sadece bunu ne pahasına yaptığı sorusu kalacak” dedi.

Rus hükümetinin ekonomide son yıllarda yaptıklarının, pandemiden başı dik bir biçimde ve minimum zararla çıkılmasını olanaklı hale getirdiğini belirten Putin, şu an ekonomiyi desteklemek için kullanılan kaynaklar ile vatandaşlara yapılan ödemelerin bütçe rezervlerinden ayrıldığı vurgusunu yaptı.

90’lı yılların başında bütçede açık verilmesinin kronik bir hal aldığı hatırlatmasını yapan Rusya Devlet Başkanı, son dönemde ise ülkesinin rezervlerinin 50 kat arttığını belirtti.

Bunun yanında, ekonominin çeşitlendirilmesi adına hala yapılacak çok iş olduğunu kaydeden Rusya lideri, “Fakat 1990’lar ile karşılaştıracak olursak şu anda Rusya bambaşka bir ülke” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Putin, pandemi koşullarında dahi enflasyon oranının yüzde 4 olacağı üstünden planlarını yaptıklarını da kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı, vatandaşların hayatlarının, ekonomiyi kurtarmaktan daha mühim olduğunu da ekledi: “Her ülkenin temelinde vatandaşlarının hayatı ve sağlığı yer alıyor. Her bir ülkenin. Kaldı ki bizim gibi topraklarınız ve demografik sorunlarınız da varsa bu mutlak olarak öncelikli bir konudur. İlk önce insanların hayatlarını ve sağlıklarını korumalıyız, daha sonra geri kalan problemleri çözeriz.”

Putin, ayrıca kritik durumlarda pes etmeyi düşünmeye bile hakkı olmadığını itiraf ederek, krizlerin ülkenin karşı karşıya olduğu sorunları çözmeye teşvik etmeleri ve harekete geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1’e konuşan Putin, kritik durumlarda pes etmeyi düşünmeye bile hakkı olmadığını itiraf etti. Rus lider, krizlerin ülkenin karşı karşıya olduğu sorunları çözmeye teşvik etmeleri ve harekete geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

Putin, “Yıllardır genelde, özellikle de kritik durumlarda pes etmeyi düşünmeye dahi hakkım olmadığı bir konumdayım. Aksine bu tür durumlar beni de, yanımda duran ve çalışan diğer kişileri de ülkenin karşı karşıya olduğu sorunları çözmek için harekete geçirmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Yeni koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin en kapsamlı ve ağır krizlerden biri olduğuna dikkat çeken Putin, “Salgın çok geniş çaplı, birçok insan hastalandı ve hasta olmaya devam ediyor. Bu sağlık sisteminin ve orada çalışan insanların üzerinde muazzam bir yük” ifadelerini kullandı.

Rus lider, pandemi nedeniyle ekonominin bazı sektörlerinin tamamen durmak zorunda kaldıklarını vurguladı: “Uçaklar uçmuyor, tüm uçaklar karada. Trenler durmuş vaziyette. Elbette ki bu durum endişe duygularına yol açtı. Ama yine de tüm bunlarla birlikte sahip olduğumuz imkanları gerçekçi bir şekilde değerlendiriyor ve bu imkanların bugünkü durumuna göre hareket ediyordum, eğer yetkin ve zamanında hareket edersek, gelişimimizdeki bu zor dönemi en az kayıpla geçme şansımız olduğunun farkındaydım.”

Daha önce Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, koronavirüs vaka sayısında artış olduğu zamanlar ‘başkanın çok endişeli olduğunu’ belirtmişti. (Sputnik)

28.6.2020





Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама