Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Putin ile baş başa görüşen Koronavirüs Hastanesi Başhekimi de virüs kaptı...

Rusya'da koronavirüs hastaları için Moskova yakınlarında oluşturulan özel karantina hastanesi Kommunarka'nın başhekimi Denis Protsenko'nun koronavirüs testi pozitif çıktı. Haberi Rusya devlet TV kanalı Rossiya 24 duyurdu.

45 yaşındaki Protsenko'nun hastanede kontrol altına tutulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Başhekim 24 Mart'ta Başkan Putin'i hastanede ağırlamış ve maskesiz olarak uzun süre kendisine eşlik etmişti.


Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Putin düzenli olarak testten geçiriliyor. Bir sorun yok, her şey normal" dedi.

Protsenko, Facebook sayfasından paylaştığı mesajda, "Evet CoV testim poizif çıktı. Ama kendimi çok iyi hissediyorum.  Uzaktan çalışma imkanları olan ofisimde kendimi izole ettim ve çalışmaya devam ediyorum. Sanırım çalıştığım ay boyunca oluşan bağışıklık işini yapar. Takibe devam edin" dedi.




Geçen hafta Başhekim'in açıklamaları medyaya şu haberlerle yansımıştı:

Kommersant gazetesinin haberine göre, Moskova’da şu ana kadar 546 koronavirüs vakası kaydedildiğini belirten Kommunarka Hastanesi Başhekimi Denis Protsenko, “Artış (vaka sayısında) var. Önümüzdeki haftanın (bu hafta) ortalarında ya da sonunda zirve yapacağını düşünüyorum” dedi.

Moskova’da koronavirüsün yayılmasını önlemeye yönelik atınan önlemlerin aşırı olmadığını belirten görevli, “Kendimiz ne kadar önleyici karantina önlemi alırsak, o kadar fazla etki sağlanır” diye konuştu.

Rusya’nin virüsün yayılımıyla ilgili “İtalya senaryosu”na hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Rus hekim, daha sonra pişmanlık yaşamamak için bugün ciddi tedbirlere başvurulmasının öneminin altını çizdi.

Başhekim hafta sonunda da, Putin ile görüşmesinden önce uyarmıl ve bu haber TürkRus.Com'a şöyle yansımıştı: 

Koronavirüs vadesi: "Ya haziran, ya eylül"

“Eğer Rusya'nın koronavirüsle mücadelede Çin’deki gibi bir senaryo olursa, mayıs-haziran döneminde durum düzelir. İtalya’daki gibi bir patlama olması halinde ise, pandeminin eylülde sona ermesi iyi bir gelişme olur.” Bu açıklama, Moskova’daki tek karantina hastanesi Kommunarka Hastanesinin’nin Başhemi Denis Protsenko’dan geldi. 

Moskova’da koronavirüs şüphesi olan tüm hastaların kaldırıldığı 40 Numaralı Kommunarka Hastanesi’nin Başhekimi Denis Protsenko, Russia Today ile söyleşisinde, Rusya’da koronavirüse (Covid-19) yakalanan hastaların ortalama yaşının artmasının endişe verici olduğunun altını çizdi.

İlk vakaların görülmeye başladığı zamanlarda hastaneye koronavirüs şüphesiyle gelen kişilerin çoğunun, yurt dışı seyahatinden dönen genç hastalar olduğunu belirten Protsenko, “Şimdiyse vakalarda ortalama yaş 35’ten 39’a doğru çıkıyor, yaşlı hastalar gelmeye başladı, bu durumda daha dikkatli olmalıyız” dedi.

Koronavirüsün en belirgin semptomlarının, 38 derecenin üzerindeki ateş ve kuru öksürük olduğunu hatırlaran Rus hekim, “COVID çoğu kişide Paracetamol içeren bir ilacın tek seferlik alımıyla kendiliğinden geçiyor. Ateş, kuru öksürük, nefes darlığıyla birlikte ve çok endişe verici bir sinyal olan, arteriyel kandaki oksijenin azalması şeklinde ağır bir biçimde de görülebiliyor” şeklinde bilgi verdi.

Moskova’da Covid-19 ile mücadele için üst düzey önlemler alındığını belirten Protsenko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Moskova 5 bin solunum cihazına sahip. Olumsuz bir senaryo olması durumunda, bazı hastaneler COVID hastalarının tedavisi için donanımlarını artımaya hazır. Bunlardan biri, ekstrakorporeal membran oksijenasyon (ECMO) merkezi olan ve solunum cihazları takviyesi yapılan 52 No’lu Hastane.  68 No’lu Hastane’de de imkanlar var. Kommunarka Hastanesi’nin tecrübeleri, hastanelerin yeniden donanımının 10 saat içinde sağlanabileceğini gösteriyor.

Etkin bir karargahımız, eğtiimli kadrolarımız, alacakları ücrete bakmaksızın çalışmaya hazır olan genç gönüllülerimiz var. COVID tedavisinde AIDS ilaçlarından ve Newton'un hareket yasalarından yararlanıyoruz. 

Metronun ve araç paylaşımı hizmetinin durdurulmasının akıllıca bir fiki olduğunu düşünüyorum. En kötü senaryoya hazırlıklı olarak hareket etmek gerekiyor. Komik görünmek, tehdidi hafife almaktan daha iyidir.”

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама